用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問有無小朋友派到屯門明愛樂興幼兒中心? ...
go

[學校] 請問有無小朋友派到屯門明愛樂興幼兒中心? [複製鏈接]

我小朋友排左2年,終於排到了

0    0    0    0

恭喜你!我囡囡上年入讀,全校上下所有員工都好有愛心,讀得非常開心,由剛入學唔識上樓梯,讀左兩個月叫做自己上到幾級矮樓梯,進步好大。

Nicolewck 發表於 20-5-18 10:48
恭喜你!我囡囡上年入讀,全校上下所有員工都好有愛心,讀得非常開心,由剛入學唔識上樓梯,讀左兩個月叫做 ...

其實兩年前我小朋友評估後知道要排S位,我已經打電話去屯門三間S位預約參觀。
         不過山景果間我打左幾次電話,佢地都話遲啲覆我約實參觀時間,但結果一直到依家佢地都無覆過我。
         新墟果間係我第一間參觀既,佢地話明唔好帶小朋友去,因為其他小朋友上緊堂,所以我自己一個去參觀既,新墟呢間既環境太舊及唔夠光猛,我自己就唔太鍾意,但係啲小朋友都好精靈好開心,都睇得出啲老師同治療師都好有心機,只可惜我腳有舊患,而佢地S位係三樓,我問主任如果小朋友返學,其實可唔可以搭電梯,但主任話唔可以,話電梯只供有特殊需要既小朋友用,咁我都明白既,所以我最後都無揀新墟呢間。
         至於明愛樂興,我打去預約參觀時,主任話當時小朋友剛開學仲適應緊,就話不如遲少少覆我幾時去參觀,結果主任真係有打返比我,仲叫我帶埋小朋友一齊去,我當時都有問清楚,怕帶小朋友去會阻到其他小朋友上堂,但主任真係好好,佢話到時返學既係我小朋友,當然帶埋佢去一齊睇,我當時已經對呢間中心感覺好好,到參觀當日,我小朋友入到去都無扭計,好乖好合作,環境企理乾淨,整體感覺好好,結果我就決定只排呢一間了,所以依家派到位真係超開心。

‹ 上一主題|下一主題