用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留學agent 嘅經驗
樓主: muimui2
go

[英國] 留學agent 嘅經驗   [複製鏈接]

回覆 rororolee 的帖子

9-9-9, 勁!

請問A A 即是邊一間agent?

回覆 QQBBLO 的帖子

Academic Asia

回覆 Ching_Mammy 的帖子

[reply]回覆 Ching_Mammy 的帖子[/reply]

B呢間看你好唔好彩,  總之,自己不可偷懶。

回覆 wwtsy 的帖子

個AGENT 好年青, 唔係SENIOR, 但我開始報學校就覆得快咗, 可能知我唔係運吉, 但到依家都未見過我女, 只係PHONE INTERVIEW IN CANTONESE.

Ching_Mammy 發表於 20-6-11 11:23

個AGENT 好年青, 唔係SENIOR, 但我開始報學校就覆得快咗, 可能知我唔係運吉, 但到依家 ...

自己一定要做功課,祝順利

thank you.

ILBC 發表於 20-6-1 14:00

我沒有用A, 唔清楚。我用B, 非常非常好,跟得好貼

請問邊個Agent跟你?

好煩惱唔知用B好定用C好

wwtsy 發表於 20-6-11 05:12
回覆 Ching_Mammy 的帖子

我用緊B,應該遇著個比較冇咁主動喇

一家三口 發表於 20-6-9 18:13
UKISET 考得唔好, 最後去了 CATERHAM SCHOOL.
Caterham 成績好似仲好過Epsom。係好似寄宿比例比較低是嗎?我仔今天都在B的fair做咗interview, 剛收到Caterham 的conditional offer, 不過唔知係咪只係形式上叫我哋proceed 個申請,對正式取錄不知幫助有幾多。
你小朋友讀得開心嗎?你滿意Caterham 嗎?Caterham 在學術上pushy 嗎?
想知道更多關於Caterham的各方面,謝謝你!

aidan08 發表於 20-6-20 20:16
Caterham 成績好似仲好過Epsom。係好似寄宿比例比較低是嗎?我仔今天都在B的fair做咗interview, 剛收到Cate ...

我地都取了conditional offer, 學校location 幾好,離兩個機場都不遠,好想了解多少少,請問有無家長可分享呢?謝謝大家。

Caterham 成績好似仲好過Epsom。係好似寄宿比例比較低是嗎?我仔今天都在B的fair做咗interview, 剛收到Cate ...

請問是2021 入學?正常應該pass 左面試這part ,然後會安排入學考試。
其實係一家四口子

我剛問了讀Y9 的細囡(其實我平時係唔會理佢讀書方面 ),學生會分班 上課,就好似精英班,唔同老師有唔同做法,有些老師教完一個chapter 就有quiz, 有些老師就幾個chapters 一個quiz.
如果係數精英班,考試時仲會另外多1份深d 的卷比學生考試。

因為唔知其他學校是怎樣,但覺得Caterham School academic 算係強。
大囡完成2年 Caterham School A level 課程,她好滿意學校的support, 如果有嘢唔明可以經email 問老師,仲話老師回覆的好快。
牛劍的support 都好好,尤其係 physics and engineering 的support.

一家三口 發表於 20-6-20 22:14
請問是2021 入學?正常應該pass 左面試這part ,然後會安排入學考試。
係,我知仍要考入學試,只係唔知道這種interview 攞咗conditional offer, 同我自己走去報名,正常途徑咁去申請,究竟有冇分別?因為有D學校出嘅conditional offer,係指已經幾確定會收你,只要你pass入學試同嚟緊喺保持到成績無退步就會收。定係呢種offer只是吸引多D人去報,錄取機會根本無提高?

aidan08 發表於 20-6-20 22:37
係,我知仍要考入學試,只係唔知道這種interview 攞咗conditional offer, 同我自己走去報名,正常途徑咁去 ...

我之前經AA 名校週安排面試,pass 左之後比錢報名,然後安排某一天 人Y9 Y10 Y12 同一天考入學試,考Y12 差不多考足全日,Y9 只考數學和英文。

aidan08 發表於 20-6-20 22:37
係,我知仍要考入學試,只係唔知道這種interview 攞咗conditional offer, 同我自己走去報名,正常途徑咁去 ...

2021 這麼早就接受申請啦 [/smil打錯左字,應該係2122 這麼張接受申請嗎?

一家三口 發表於 20-6-20 22:57
2021 這麼早就接受申請啦
Agent 話今年係比往年早咗。

一家三口 發表於 20-6-20 22:56

我之前經AA 名校週安排面試,pass 左之後比錢報名,然後安 ...
想請問當年你女兒在名校周interview攞到conditional offer,之後又pass埋佢哋個entrance exam 後,仲需唔需要再interview先有offer?

aidan08 發表於 20-6-22 07:38
想請問當年你女兒在名校周interview攞到conditional offer,之後又pass埋佢哋個entrance exam 後,仲需唔需 ...

Pass 左畢試,就有offer. 無其他啦
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題