用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del

del已解決

回覆樓主:

考到咩學校係睇小朋友自己,讀邊間都唔好諗住靠晒學校,家長都要幫好多的(小朋友超級醒另計)。York就多net,老師愛心型。學校教英文聽讀+phonics強,但read & write都要自己多train,中文都要,數學最好自己學多些。規矩方面York不是特別嚴謹,但普遍小朋友有禮儀,基本禮貌。表達方面學校不是train特別多,個人建議如家長沒空訓練或者小朋友訓練能力不是特別強,最好上下面試班。直私普遍好重視表達能力,學術要中上。

回覆樓主:

聖若望吧,朋友囝讀過,學術較多。

我囝曾經有SN offer, 英文唔錯,但學費,外補加埋都貴,若不搭校車,返學位置不太方便,所以冇㨂。
York 就英文好,happy school, 聽聞雜費多,詳情不太清楚。
(個人意見,因我喜歡學術較多的學校)

kkls433 發表於 20-5-13 15:29
聖若望,金巴倫,York 請問大家呢3間幼稚園會點排?聽講都係英文較強,學術型幼稚園。如target直私小學,邊 ...

我有類似嘅Offer...

rickyhohoho 發表於 20-5-13 20:49
聖若望吧,朋友囝讀過,學術較多。

我囝曾經有SN offer, 英文唔錯,但學費,外補加埋都貴,若不搭校車,返 ...
York 是happy school?我以為都是重學術的學校

kkls433 發表於 20-5-13 21:16
York 是happy school?我以為都是重學術的學校
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3816822
York 當然係HAPPY SCHOOL啦.
不過玩完返到屋企係GAPSK + GECE DISTINCTION咁LAW.

所以係幾好玩架...

kkls433 發表於 20-5-13 21:16

想學術一點,可以join make up class ,學校都多唔同類型的堂,睇家長想點安排。
利申,朋友小朋友讀,聽聞的,我小朋友不是York.