用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 一線小學
go

一線小學

請問九龍灣聖若翰天主教小學係咪一線小學thx!!!急!!!

你想問升band1比率?定係一般人睇法?

佢應該唔算一線學校。

回覆 Jane1983 的帖子

我想問Band1比率 有冇35%?

回覆樓主:

35% 唔算一線,一線起碼都 40%  

佢唔出人數,講唔到俾你聽升中 %。不過名單上有 MCS, RC, 迦密, 聖提, 長天,呢啲相信應該係自行 (除非搬網),咁估計佢升中應該起碼有 30%,但唔出人數,估計都係 40% 樓下。

小學鴨 發表於 20-5-12 21:37

九聖天2019年只有部分升中校名
B1中學19間 小六133人(男76 女57)
假設各1/2/3人 升B1 14%/29%/43%

https://www.kbsjb.edu.hk/tc/派位結果

2017-2019年度升中派位概況

獲派學校部分名單

瑪利諾修院學校(中學部)
東華三院黃芴南中學
華英中學
天主教郭得勝中學
迦密中學
高主教書院
旅港開平商會中學
德愛中學
寶血會上智英文書院
張祝珊英文中學
長沙灣天主教英文中學
聖士提反女子中學
聖言中學
藍田聖保祿中學
順利天主教中學
觀塘瑪利諾書院
聖傑靈女子中學
梁式芝書院
中華基督教會蒙民偉書院
聖若瑟英文中學
新生命教育協會呂郭碧鳳中學
聖公會梁季彜中學
仁濟醫院羅陳楚思中學

2018-2019年度校務報告 (p.49)
https://www.kbsjb.edu.hk/sites/default/files/files/2018-2019zhou_nian_xiao_wu_bao_gao_.pdf

小學鴨 發表於 20-5-12 17:42
請問九龍灣聖若翰天主教小學係咪一線小學thx!!!急!!!

當然不是
蘇校長年代有收"特別需要"人仕

我只會當佢係地區一線

回覆樓主:

咁有無人知油基顯算唔算一線??

香蕉煎餅 發表於 20-6-6 12:54
咁有無人知油基顯算唔算一線??

48網升B1% 兩兆 > 聖馬太 > 聖安當 ≃ 油基顯 > 藍循 ≃ 油基法 全部要乙一才有機

小學鴨 發表於 20-5-12 21:37

見以下分享 約級50係B1 → B1 >35%

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3789170

Poyau 發表於 20-6-7 03:27
48網升B1% 兩兆 > 聖馬太 > 聖安當 ≃ 油基顯 > 藍循 ≃ 油基法 全部要乙一才有機
...

謝分享

Poyau    發表於 20-6-7 12:22