用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 維珍航空
go

[英國] 維珍航空 [複製鏈接]

原本買咗六月維珍暑假回港,但因為英國疫情關係,臨時買了CX三月回港。想請問六月維珍的機票可以退款嗎?官網未有通知,大家可以分享一下嗎?
   0    0    0    0

回覆樓主:

我個case差不多,在4月份我call virgin問點處理,職員話沒有退款,但可以免費改機票一次,但視乎改咩日子,有機會要補差價。

各人買票的條款有機會不同,你親自call virgin比較好,有最岩你個case的答案。

我稍後都會再問一次,看看有無最新安排。

Thanks

回覆樓主:

维珍官網話可改程至2022年5月(如果未 執笠),甚至可以改行程地点,我的机票跟 Expedia 買,一樣可以免費改,但我暑假旅行的机票跟 Hutchgo.com 買,就比較麻煩

https://flywith.virginatlantic.com/gb/en/news/coronavirus/no-change-fees-policy.html

Thanks for the information

shirleymc 發表於 20-5-10 21:19
原本買咗六月維珍暑假回港,但因為英國疫情關係,臨時買了CX三月回港。想請問六月維珍的機票可以退款嗎?官 ...

Me too, similar case. Call virgin Hk to reopen the ticket. Can extend to next year.
Unluckily I brought the new CX return flight, planned to return Uk in sep. Seems now can’t go in Sep, may waste the return ticket

yoyo123 發表於 20-5-12 23:07
Me too, similar case. Call virgin Hk to reopen the ticket. Can extend to next year.
Unluckily I br ...

我正在退國泰的機票,好慢,加上經Trip.com買,仲慢
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

yoyo123 發表於 20-5-12 23:07
Unluckily I br ...

Same, my son planned to go back to UK in mid Sept.

delfin 發表於 20-5-13 05:59
我正在退國泰的機票,好慢,加上經Trip.com買,仲慢

可以退嗎? 已經用了一半

回覆 bristol 的帖子

係, 經agent買好麻煩, 我都有兩張單程7月英國回香港, 永安話冇得改期冇得退款,可能唯有等佢取消! 我有一套7月5號來回英國機票都係經永安,昨日收到永安通知,香港去英國個程取消,我叫永安跟 維珍申請一併取消回程!

回覆 yoyo123 的帖子

用咗一半好似冇得退

yoyo123 發表於 20-5-13 16:38
可以退嗎? 已經用了一半

機票用左一半可以退都唔退得幾多錢,不如想辦法改期用埋去。

回覆 yoyo123 的帖子

如果係CX, 用左一半, 可以問下. (試過佢取消回程航班, 退到錢)

回覆樓主:

三月嗰張倒頭來回BA機票經agent 買,回程冇用,claim refund 竟然有多過四成落袋,喜出望外!

‹ 上一主題|下一主題