用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 6級鋼琴指定考試曲
樓主: Haz-mama
go

6級鋼琴指定考試曲 [複製鏈接]

Gina11 發表於 20-5-13 19:32
但栢C/TOMX都同樣係外海訂,無分別架。 你收唔到,佢都收唔到。但唯一唔同既,自己訂個價會平過佢地代訂。 ...

我未試過自己訂,如果直接同ABSRM訂,唔知佢地會用邊種方式寄出?掛號? 速遞?

Haz-mama 發表於 20-5-15 00:43
11月先考,但冇諗到咁難搵,如果要經柏C訂,要等幾個月,仍可以等,希望唔好寄失啦 ...

這個時期真系好難講,因為知道有人系外國網訂書兩個月都收唔到書,最後退款。

所以最好有plan B ,揀多一首手上有譜的歌做後備

同埋如果兩個月才到,四個月練習夠嗎?當中兩三個月已經開左學了

LeeCC 發表於 20-5-15 06:11
這個時期真系好難講,因為知道有人系外國網訂書兩個月都收唔到書,最後退款。

所以最好有plan B ,揀多 ...
聽你講完,真係有d驚,咁我要問下琴老師先,謝謝你的建議

Haz-mama 發表於 20-5-16 02:15
聽你講完,真係有d驚,咁我要問下琴老師先,謝謝你的建議

系呀,現在非常時期,郵遞都唔知幾時恢復正常,外國網訂閒書寄得慢或者退款就無所謂,考試書就唔好甘老定啦

我地未試過揀三選一的歌,次次都系官方書的譜揀歌。我記得五級時老師提議過一首,小朋友都中意,但老師提醒我一定要搵到exactly list上面要求的版本才可以揀來考試,不過後來小朋友決定要考試歌書上的歌,所以我無去搵書
‹ 上一主題|下一主題