用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我的小朋友就讀呼吸學校....
go

我的小朋友就讀呼吸學校.... [複製鏈接]

有時都鄧學校唔抵... 成日D人話呼吸學校, 識呼吸就入到...
但唔好理, 依家我小朋友識既野好多K2生都唔識...
咁究竟係其他幼稚園老師冇眼光, 還是呢間幼稚園教得好呢.
停課期間, 我非常欣賞學校同老師每天的付出, 每天1小時ONLINE 教學..
再有GROUP TIME, HOME WORK TIME ....
總結: 我對此學校現時為止沒有投訴.

1    0    0    0

Natalie1812_hk 發表於 20-5-8 13:16
有時都鄧學校唔抵... 成日D人話呼吸學校, 識呼吸就入到...
但唔好理, 依家我小朋友識既野好多K2生都唔識... ...

有咩所謂,最緊要你滿意。間呼吸學校升學率其實唔差,已經夠。其實佢呼吸最主要原因係貴,又唔係出名教學差,應該感恩佢地係人都收,因為只要交得起學費,就俾到一個細B讀好學校的機會。

回覆 Chubu 的帖子

係, 就係有呢D學校先可以俾細B有好既學習環境...

其實呼吸學校教得唔差的, 但有D人聽到個學校名就會話好易入, 咩人都收, 一聽就覺得唔好咁
但我見好多小朋友出黎都幾好, 係學費貴!
只可以話.... D人覺得難入多人一齊爭就矜貴D!

"識呼吸就入到?"
學校有教無類啫...而且亦因材施教...唔係識呼吸就谷d學生。
識朋友細仔K2插班入去讀,
原本坐定粒6跟哥哥讀九龍塘名小,
不過小朋友好smart,
學校向家長講明會重點栽培佢入DBS和LS,
家長受寵若驚

下年升L2 我都升學而緊張

有時見到評論, 會鄧老師心痛...因為大家只會否定學校所有人既付出

Natalie1812_hk 發表於 20-5-8 13:16
但唔好理, 依家我小朋友識既野好多K2生都唔識... ...

仲有下年度上學期free書薄費

回覆樓主:

其實佢學費不是特別貴。好多學校都係咁既學費,雜費都列得清清楚楚。你都可以選擇唔買或個別買。我都唔明學校有咩咁商業。課外活動也是自由參與,無人會比壓力你。總結係,啲人冇嘢講搵嘢嚟講。仲有易入唔代表佢教得唔好。其實咁仲好,唔洗爭餐死又可以比小朋友係一間質素唔錯的學校就讀。

lovelovebabe 發表於 20-5-8 16:32
仲有下年度上學期free書薄費

下年度上學期茶點費都免了(如今年2-7月有交)

小菜豆 發表於 20-5-8 14:14
"識呼吸就入到?"
學校有教無類啫...而且亦因材施教...唔係識呼吸就谷d學生。
識朋友細仔K2插班入去讀,

可以分享多D嗎?咁smart 點解唔讀其他學校?只是好奇...

回覆樓主:

呢間呼吸學校係好野,係學費貴jei

學費其實同其他所謂既名幼,唔差太遠! 只要小朋友學到野,價錢都算合理

識呼吸還要比得起才能讀

用自身升小一實力去證明比果班「勁人」知道,
你其實一般般啦😅👍🏻

celinechan117 發表於 20-5-9 01:11
可以分享多D嗎?咁smart 點解唔讀其他學校?只是好奇...

好多爭崩頭的名幼收好少/不收細b。我自己第二個小朋友大b都冇報其他非龍幼了。因大仔都讀得呢間讀唔錯,費事再周圍試其他私校。

加油!個post好好!今年我pn都全軍覆沒

celinechan117 發表於 20-5-9 01:11

多數係中b 或唔想做超大b 的細b, 考唔到名幼,但又唔想讀屋村學校,家長俾學費冇經濟壓力。咁就唯有讀york.
都有大b 讀york, 但相對中細b, 大b 人數係好少啦,超大b 更加係近乎零啦。做得超大,都考了兩年名幼,唔會一直食白果。

啲人唔抵得,先話佢係呼吸學校。
如果佢學費收$3500一個月,我估即時變神幼

其實讀過既人都會贊, 反而無讀過既就話佢唔好, 真心唔明白, 又無讀又點知唔好?
我仔今年都有報N, 如果唔係屋企樓下間收左AM我都會揀York.
我仔6月B考左5間, 4間有offer, 我唔係無offer先揀york.我揀york係希望小朋友可以接觸多D活動. 我都考慮左好耐先放棄york.  
‹ 上一主題|下一主題