用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 點解會有人問乜野係[三私二直]¿?
樓主: losoco
go

點解會有人問乜野係[三私二直]¿?   [複製鏈接]

回覆 princesscupcake 的帖子

差不多吧

losoco 發表於 20-5-8 14:56
我想說的是能夠取得入場劵的機會

如果你根本唔想睇果場演唱會

咁係咪宜家分享係用咗 會去買票嘅人仕,去決定邊啲人仕有無能力去買票先?~~~

PTL_L 發表於 20-5-8 14:56
回覆 b3410 的帖子

真係時時刻刻都睇到,但唔駛成日,耐唔耐彈出嚟攞下彩。因為呢類成績,香港區大把學校 ...

我唔知樓主係咪响香港區住,因為我係九龍人,真的對香港區的小學不太認識,你所說的大把,可否說一些讓打算入神校的谷友多些資料,多些留意和選擇。

PTL_L 發表於 20-5-8 14:42
回覆 gigayan 的帖子

你好中肯唔會因為小朋友起到讀或曾經起到讀而盲目吹捧。我覺得咁做,只會令外 ...

但如唔係focus on 神校,無可否認佢地嘅b1率係較高,中肯d講,我小朋友係頭50名,可能呢個名次係其他小學無可能自行入到b1中學,我地都受惠咗嘅。

mcl203 發表於 20-5-8 15:11
咁係咪宜家分享係用咗 會去買票嘅人仕,去決定邊啲人仕有無能力去買票先?~~~

...

那些演唱會不是小貓三四隻入場的
係年年五湖四海都有高質樂迷去撲飛
而咁岩用果5個app買到飛的人總係多dd
佢地除左人海戰術,一定係仲有dd唔同既

我是護書簿

losoco 發表於 20-5-8 15:51
那些演唱會不是小貓三四隻入場的
係年年五湖四海都有高質樂迷去撲飛
而咁岩用果5個app買到飛的人總係多dd ...

咁你前題設咗高質樂迷先去撲飛~~~

答案已經盡在不言中了~~~

Sheep06 發表於 20-5-8 15:37
我唔知樓主係咪响香港區住,因為我係九龍人,真的對香港區的小學不太認識,你所說的大把,可否說一些讓打 ...6

多人升好英中的港島小學梗係有啦

東有愛蝶灣,西有Peter仔等例子

我是護書簿

回覆 Sheep06 的帖子

我唔知你心中的神校同我係咪一樣,因為我覺得學校唔需要神唔神,一所適合小朋友的學校已可以。另一方面,起港島區讀書的小朋友(唔只住港島既,有九龍區過嚟讀),唔需要死谷難谷咁要入你所提及的學校,好多有非常好的直屬中學,你估佢地唔叻咩?只係會走既唔會太多,因為直中已夠。

回覆 gigayan 的帖子

從未否認過,呢幾間都係好學校,升band 1率高

mcl203 發表於 20-5-8 15:53
咁你前題設咗高質樂迷先去撲飛~~~

答案已經盡在不言中了~~~

其實高質樂迷邊條邨都有呀
唔好講到只集中在富貴豪宅區的人先識欣賞
但為何始終撲到飛既數量會有不同?

我是護書簿

interview 發表於 20-5-8 15:08
我都覺得呢幾間學校的小朋友好叻!小朋友及父母,戰鬥六年裝備考top 中學,又文又武,不簡單,係好有實力

...

又文又武就入到神校,但有一半都係只得一邊。

losoco 發表於 20-5-8 16:01
其實高質樂迷邊條邨都有呀
唔好講到只集中在富貴豪宅區的人先識欣賞
但為何始終撲到飛既數量會有不同?

你要堅持我都無辦法,唔睇音樂會就係不懂音樂~~~

3C1D 應該係一個Term? 定應該係除4?,咁神校又係咪一個Term,將幾間加埋一齊計? 邊幾間先?分開得唔得?~~~

都係講清楚點玩法好噃~~~

PTL_L 發表於 20-5-8 15:58

我唔知你心中的神校同我係咪一樣,因為我覺得學校唔需要神唔神,一所適合小朋友的學 ...

同一個神,可以有唔同嘅需要。係某個時段,好神呀,咁都入到。另一個時段,唔係化,咁都入神~~~

真係奇妙!~~~

mcl203 發表於 20-5-8 16:06
你要堅持我都無辦法,唔睇音樂會就係不懂音樂~~~

3C1D 應該係一個Term? 定應該係除4?,咁神 ...

我只係想講,想撲飛果班,不買飛的人己經唔關事

或者我應該講,陳奕迅歌迷住五湖四海
經果5個app買到陳奕迅飛的陳奕迅歌迷特別多少少

但你都唔聽陳奕迅,咁已經無關了

係咪唔聽陳奕迅的都係唔識歌呢?
梗唔係,不過又真係好多人鍾意佢的歌,覺得佢好dd
我是護書簿

losoco 發表於 20-5-8 16:18
我只係想講,想撲飛果班,不買飛的人己經唔關事

或者我應該講,陳奕迅歌迷住五湖四海

係咪我理解錯?~~~

乜唔係討論緊中意陳神一定去買演唱會飛,唔買票嘅唔使理佢,因佢哋唔識音樂,要用果5個app買飛先係音樂人~~~

唔買飛嘅唔係陳神fans,呢個先係奇妙之處。咁可能,中陳神嘅毒唔夠深,深嘅一定搶飛,陳神音樂代表音樂界,先做過前設先~~~

mcl203 發表於 20-5-8 16:26
係咪我理解錯?~~~

乜唔係討論緊中意陳神一定去買演唱會飛,唔買票嘅唔使理佢,因佢哋唔識音 ...

我只係覺得想買飛但又買唔到果班fans慘

我是護書簿

PTL_L 發表於 20-5-8 15:58

我唔知你心中的神校同我係咪一樣,因為我覺得學校唔需要神唔神,一所適合小朋友的學 ...
明白的,樓主只是講有d家長target 某d中學,而某幾間小學的 命中率會高d,其實大家講緊嘅 target 中學都唔同,各自各精彩。

losoco 發表於 20-5-8 16:29
我只係覺得想買飛但又買唔到果班fans慘

總有啲中意自我創作嘅,混為一談已經無乜意義了。明明係個人演唱會,又綁成群星演唱會,已經有少少走樣了~~~

回覆樓主:

根據龍校規則,若報其他校中一,不論成敗,都會先喪失升中學部資格!
所以點解好少聽SPCS小/DGS小等考入SPCC,相反SPCC小亦少有入DGS/SPCS。
但插中二三就多的是。

有錯就請更正。

mcl203 發表於 20-5-8 16:36
總有啲中意自我創作嘅,混為一談已經無乜意義了。明明係個人演唱會,又綁成群星演唱會,已經有少少走樣了 ...

咁又唔係既
買唔到陳帟迅,但果5個app可能都補番張張敬軒過你
其他可能送左你去屯門公園聽大媽show
我是護書簿
‹ 上一主題|下一主題