用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 返香港流程
樓主: 1998Ruby1998
go

[英國] 返香港流程  

1998Ruby1998 發表於 20-5-17 18:59
想問下你仔仔個手環 app 一日要 verify 幾多次?

單係今日 09:00-19:00 就響左 6 次,真係有啲煩。mo ...

他說只係頭2日要verify.

1998Ruby1998 發表於 20-4-25 09:07
黎緊會返香港,一定係坐 CX。想問下幾樣野。坐世博坐幾耐?多唔多人搭的士?多唔多的士佬拒唔拒載/坐地起價 ...

請問那間酒店有做隔離? 價錢貴不貴?
亞仔就返。
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

totoro 發表於 20-5-22 09:05
亞仔就返。

山林道近百佳,呢幾日好多人入住唔知仲有冇位/加價。14 晚 $3080,中央冷氣但可以開窗。呢度勝在探監夠方便,有百佳又多餐廳,交通亦多選擇。

但呢度唯一唔好就係 WiFi 好弱,經常斷,所以要買定數據自己用。冇人上黎量體溫。有清潔阿姐會上黎日日清垃圾,記得自備垃圾袋,可以擺房出面。

我 14 日冇買外賣,有幾日探監送飯/補充物資,慶幸自己走佬有帶迷你電飯煲。今日放監喇

機場 call 的黎酒店記得係 $300 內,但嗰陣都好夜,就冇乜車。

我另一朋友睇緊九龍 Dorsett (唔係旺角),價錢貴啲,有三餐服務。

1998Ruby1998 發表於 20-5-22 09:17
山林道近百佳,呢幾日好多人入住唔知仲有冇位/加價。14 晚 $3080,中央冷氣但可以開窗。呢度勝在探監夠方 ...

Thanks
有冇電話?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

totoro 發表於 20-5-22 09:52
Thanks
有冇電話?

我嗰間。

Dorsett 唔清楚  

totoro 發表於 20-5-22 09:05
亞仔就返。

我問咗銅鑼灣Pullman ( 即是Park Lane ), $12600 + 10% / 14 days Room only

1998Ruby1998 發表於 20-5-22 10:03
我嗰間。

Dorsett 唔清楚

Thanks !
請問要不要一早book房? 還是落機才book(見有啲不設退款或取消)?!

totoro 發表於 20-5-22 21:29
Thanks !
請問要不要一早book房? 還是落機才book(見有啲不設退款或取消)?!

要一早 book,而且冇得退款。我估應該其他都係。

1998Ruby1998 發表於 20-5-22 21:30
要一早 book,而且冇得退款。我估應該其他都係。

明白。thanks

1998Ruby1998 發表於 20-5-20 18:25
回覆 gogowei 的帖子

我第一日有醫生打電話問健康,幾日後有關人員打電話叫 send 手環 whatsapp。尋日打左 ...

你應該今天已解禁了!

1998Ruby1998 發表於 20-5-22 09:17
山林道近百佳,呢幾日好多人入住唔知仲有冇位/加價。14 晚 $3080,中央冷氣但可以開窗。呢度勝在探監夠方 ...

機場call的士是不是比係街搭的士平?

totoro 發表於 20-5-23 15:30
機場call的士是不是比係街搭的士平?

咁我唔清楚了~

1998Ruby1998 發表於 20-5-10 19:17
今次政府真係安排好差,衛生署職員自間都有混亂,沿途都冇清晰指示,話播檢疫安排片段,一條都冇見到,連 ...

最近已經快咗好多,早上八點多到香港,下午四點十分已經走得。

llmom 發表於 20-5-27 09:54
最近已經快咗好多,早上八點多到香港,下午四點十分已經走得。

正!個 hall 坐唔坐滿?

1998Ruby1998 發表於 20-5-27 09:59

正!個 hall 坐唔坐滿?

阿仔話冇坐滿

請問這一兩天,香港机場回港情况如何?

醒目開學勳章

1998Ruby1998 發表於 20-5-9 21:39

好在我冇搭 BA/Virgin,唔係嘅話分分鐘過左十二點先入酒店,我就好冤枉咁浪費左第一天嘅酒店錢。我今日都撐唔住,兩三點已經訓到宜家都仲攰。

...
可以介紹酒店嗎?

醒目開學勳章

issactmaria 發表於 20-5-10 11:54
佢UK回來,就係坐BA. 回到酒店已經過凌晨12:30了!

可以介紹酒店嗎?

JChan 發表於 20-6-9 00:32
可以介紹酒店嗎?

見 #65

請問家人到機場或亞博接應有沒有意義?還是接觸不到的?離去時直接搭的士可以吧?