用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 返香港流程
樓主: 1998Ruby1998
go

[英國] 返香港流程   [複製鏈接]

你只要48小時前,用On line check in就可以,到時準備護照,建議把 boarding pass寄去電話及電郵,並CAPTURE螢幕,咁任何時候都可以出示boarding pass,到機場出示護照寄行李。
之前分享了一些注意事項,希望有用,祝你一路順風,平安返港。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3816774&pid=48469398&fromuid=21296

skIII 發表於 20-4-29 08:29
你只要48小時前,用On line check in就可以,到時準備護照,建議把 boarding pass寄去電話及電郵,並CAPTUR ...

非常有用!唔該曬!

Ruby 安全回港了嗎?希望你一切安好。

你好叻女,自己攪掂哂所有嘢,加油 !

angelaclaire 發表於 20-5-3 11:19
Ruby 安全回港了嗎?希望你一切安好。

你好叻女,自己攪掂哂所有嘢,加油 !

我終於返到喇!行李超左 1.5kg,地勤鬆將俾我,感動。我好多野塞入 hand carry,冇機艙嘅行李起碼都有 15 kg,30kg 完全唔夠用。

剛剛停車場到擺低曬行李,宜家去世博,有排先走得

提提啲未返香港嗰啲,飛機攞到水一定要帶走,因為)落地後有四個鐘冇水飲

回覆樓主:

返到嚟就好!祝安康!

1998Ruby1998 發表於 20-5-8 10:20
我終於返到喇!行李超左 1.5kg,地勤鬆將俾我,感動。我好多野塞入 hand carry,冇機艙嘅行李起碼都有 15  ...

平安回家就好

我終於返到喇!行李超左 1.5kg,地勤鬆將俾我,感動。我好多野塞入 hand carry,冇機艙嘅行李起碼都有 15  ...

平安順利返到就好啦,我記得阿仔320號返黎,我擔心左2日,當時一票難求,又驚上機前病,又驚監護人安排錯車,又驚交通問題等等上唔到機,返到黎安落曬。

平安回來就好 , 完成檢疫,回家好好休息 。

katrinafu 發表於 20-5-8 14:34
平安回來就好 , 完成檢疫,回家好好休息 。

有家歸不得,家父下令,必須酒店隔離,然後翻到屋企再隔離 2 星期  

1998Ruby1998 發表於 20-5-8 14:37
有家歸不得,家父下令,必須酒店隔離,然後翻到屋企再隔離 2 星期  
...

咁就在酒店 隔離時好好休息, 有電話、電腦、電視都好好啦。

1998Ruby1998 發表於 20-5-8 14:37
...

飛完 12 小時再大半日留响世博等候,今晚在酒店要好好休息了,你爸爸講得啱,酒店隔離最穩陣的,但返屋企再隔多次就真係幾慘

angelaclaire 發表於 20-5-8 21:23
飛完 12 小時再大半日留响世博等候,今晚在酒店要好好休息了,你爸爸講得啱,酒店隔離最穩陣的,但返屋企 ...

我宜家先走得,今日 6 點到宜家 9 點   

各位未返黎嘅朋友,記得帶幾條能量棒同一支水係身。

1998Ruby1998 發表於 20-5-8 21:26
我宜家先走得,今日 6 點到宜家 9 點   

各位未返黎嘅朋友,記得帶幾條能量棒同一支水 ...

吓,咁咪等左十幾個鐘,衞生署做咩攪咁耐,等到暈

angelaclaire 發表於 20-5-8 22:02
吓,咁咪等左十幾個鐘,衞生署做咩攪咁耐,等到暈

我都唔知佢搞乜咁耐,佢本身都話 before sunset。 好彩宜家到左酒店

我落機口渴到水喉水都飲左淡。

1998Ruby1998 發表於 20-5-8 22:48
我都唔知佢搞乜咁耐,佢本身都話 before sunset。 好彩宜家到左酒店  

我落機口渴到水喉水都飲 ...

聽到都心痛   最慘嗰吓係當時只有一個選擇 - 繼續等,如果問職員等到幾時都冇答案估佢哋係咁做嘢,唉

YuYuMother 發表於 20-4-25 09:15
Del, pm你
YuYuMother,請問可否PM流情。Thank you very much!

Ruby06 發表於 20-5-9 09:19
YuYuMother,請問可否PM流情。Thank you very much!

抱歉,我並沒有流程 只是有少少提議所以PM Ruby 而已

開心見到你平安回來

angelaclaire 發表於 20-5-9 02:04
聽到都心痛   最慘嗰吓係當時只有一個選擇 - 繼續等,如果問職員等到幾時都冇答案估佢哋係咁做嘢, ...

啲職員仲悶過我,工作期間冇得睇電話,只可以坐係度傾計。啲 WiFi 又麻麻地,煲劇都唔過癮。

最慘係啲帶住小朋友嗰啲,十幾二十個鐘頭,又喊又悶,又唔可以俾佢跑黎跑去。好在宜家都有部 pad 仔娛樂班小魔怪,十幾年前嘅話真係人都癲

1998Ruby1998 發表於 20-5-9 11:20
啲職員仲悶過我,工作期間冇得睇電話,只可以坐係度傾計。啲 WiFi 又麻麻地,煲劇都唔過癮。

最慘係啲帶 ...

要人齋坐十幾廿個鐘等,仲要計埋等之前係在機上 12 小時,真係一個很不合適嘅安排,佢哋越攪越比之前耐,通常等 8 小時已經多,宜家仲要等再耐啲,幾強壯都頂唔住喇

Ruby 你捱得過就好啦,在酒店的日子要好好對待自己啊

‹ 上一主題|下一主題