用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 協康會鯉魚門特殊幼兒中心:大家小心睇路 ...
樓主: Antiveg
go

[學校] 協康會鯉魚門特殊幼兒中心:大家小心睇路 [複製鏈接]

回覆 Antiveg 的帖子

只要睇完一位特殊幼兒中心學童,政府比左咁多錢出來,就會明白社署的建議人手及職級係夠錢去請。

就當真係請唔到有資歷的人,都可以請多一批人手吧!
協康傳訊經理,係呀,話你呀,你份糧我有份出比你架!歡迎你地開盤數出來証明我講大話!!

會不會你的要求太高呢?你九月份還會在這間中心讀書嗎?

opclk99    發表於 20-9-23 04:48

回覆 submit 的帖子

已退學,留返比有需要+冇要求的人讀。

為什麼說你是無賴」的人?
協康的人用「無賴」來形容你,有無去投訴?結果如何?說你是無賴」的人還在工作嗎?

回覆 submit 的帖子

我曾經向該中心”高級特殊幼兒工作員”關菜茗女士建議:可否買”我自己會讀”圖書?讓我可借回家給兒子看,卻被斥責為無賴。

該會已有文件承認事件,本人亦持有其書面回覆。

就我所知,此人曾於東涌任職,去年調來油塘工作。她年近退休之齡,仍在該中心任職。

我還曾經就該會給予的工作紙質素提出質疑,該會副總裁梁惠玲之回覆令我明白該會的做事手法。

待我收齊所有文件,適當時會公開,好讓公眾人士了解該會的運作。

文責自負,會員所有留言,不代表教育王國立場。

會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

Antiveg 發表於 20-5-1 18:17

本人亦曾向該中心高級特殊工作員建議購買”我自己會讀”圖書!然後被指為”無賴”! ...

冇接觸過你所講嘅職員
不過如果建議買書可能向中心負責人或者機構提出,所講既高級將殊工作員都只係打工仔一名,可能冇呢個影響力可以購買

你自行退左學,咁冇得再排到位?

好唔開心,有中心同事說可以建議此關姑娘用部份資源買某套玩具,因為我仔之前喺另外1啲機構既訓練中心有得借,但現在已無喺果度讀……咁岩得咁橋,見到關姑娘行出黎,我仔即刻講左但唔清晰,我唯有幫佢講多1次,呢位關姑娘即刻話:「呢套野要幾千蚊,我已經買晒所有需要買既野,無額外資源了,你應該同你媽媽講唔係同我講。」當下我真係好hurt,點解可以咁樣講野,我買到就唔駛問學校有無得借啦。佢啲同事都會搵啲類似既玩具介紹俾我,或者建議我地提議此位負責姑娘買。真係好唔開心,一啲都唔尊重人。佢究竟有無諗過我有幾千蚊都俾個仔額外去上堂啦……呢位關姑娘聽到仲話呢啲小朋友唔谷得……唔好谷佢哋……

香港搞到咁差乜嘢人都可以做毫無系統可言

回覆 angela5678 的帖子

緊係唔谷得啦。。
谷完有成績,佢唔會升職加薪!人地就來退休啦!佢地又唔憂收生!

有資源都用來做下形象工程,d錢主要來自邊度?社署(例如提供s位的服務)!

唔谷,進步有限/無進步,好簡單二句講晒,

1.驚小朋友唔受谷,情緒有問題!(有冇試過先?)

2.佢本身都發展遲緩,我地已”盡力””幫”緊佢!

回覆 au1111 的帖子

社署比出來的錢唔係少!
但直接用在請老師/治療師又有幾多?

Antiveg 發表於 21-10-20 06:07
回覆 au1111 的帖子

社署比出來的錢唔係少!
咁樣就不系太好,不怪得NGO 賺不少錢但就不理成效。亂加無系統。
‹ 上一主題|下一主題