用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2020體藝中學交流區
樓主: Hugo0726
go

2020體藝中學交流區 [複製鏈接]

miriam 發表於 20-7-8 10:01
訂書全部 "R" 字頭既唔使買, 係超貴既字典

好多都可以買舊書, 中史, 音樂, 總之唔係套裝連練習買舊書無問 ...

多謝提醒

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-8 10:02
多謝提醒
我囡 S.3 個年拎左學兄學姐既舊書, 乾淨都無人有, 可以剩係得個名

基中一本中史, 係學姐家姐既........學姐家姐應該今年大學畢業..............我囡係第三手用, 乾淨到唔講以為係全新

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-7-8 10:01
訂書全部 "R" 字頭既唔使買, 係超貴既字典

好多都可以買舊書, 中史, 音樂, 總之唔係套裝連練習買舊書無問 ...
多謝提點, 如有問題可能還要你指點一下.  thx.

大家好!請問7-14分班試是分精英班嗎?

elainetam 發表於 20-7-8 09:43
又想請問如果PE生,2套Pe衫夠嗎? 一星期有幾多日要著PE衫?
Pe衫褲唔係棉質, 一兩個鍾就乾,一星期試過最左著4日
pe衫帶返學校換, 唔可以著返去
pe衫有3款, 背心, 雞翼袖同短袖

mch411 發表於 20-7-9 16:14
pe衫有3款, 背心, 雞翼 ...

咁想請教下 背心,雞翼袖同短袖功能上一樣?多數男仔都係買短袖嗎? thanks so much

醒目開學勳章 王國長老

mch411 發表於 20-7-9 16:14
pe衫有3款, 背心, 雞翼袖同短袖
呢兩款好少人買, 轉新供應商唔知有無

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-9 16:36
咁想請教下 背心,雞翼袖同短袖功能上一樣?多數男仔都係買短袖嗎? thanks so much
...
我囡佢地多數買短袖

醒目開學勳章 王國長老

轉新校服商, 舊校服商唔知會唔會減價清貨

醒目開學勳章 王國長老

溫提下

仔女唔怕凍既, 冬季運動衫褲真係可以唔使買, 我囡兩條冬季 PE 褲係衣櫃安眠左 5 年.............

elainetam 發表於 20-7-9 16:36
...
係新校服商張表見到
雞翼袖, 短袖 > 女仔背心, 短袖 > 男仔
中一9成9人買短袖,
(邊有諗到體育衫都幾款)
我個仔成日叫我買背心比佢,
佢話打籃球會舒服D

請問你們的孩子面試是怎樣?是不是一定有個人強項?另外是否在三月便知道收不收?不好意思,好多問題。因仔仔升小六想考體藝,麻煩你們。

http://www.tic.edu.hk/en/announcement/view?id=29

回覆 kit-long 的帖子

體藝全部自行階段已知結果,今年因為疫情取消面試改為拍片。

請問體藝係吾係好難入?

請問注冊果日交左書單,錯手訂埋R字頭的字典,開學時先唔要可以嗎?全部書都未交錢

醒目開學勳章 王國長老

yyqueeniebb 發表於 20-7-19 16:45
請問注冊果日交左書單,錯手訂埋R字頭的字典,開學時先唔要可以嗎?全部書都未交錢
...
你有 record 既打去書商度問, 可唔可以唔要 R 字頭既字典, 拎書時先唔要, 有點那個...............

miriam 發表於 20-7-19 23:00
你有 record 既打去書商度問, 可唔可以唔要 R 字頭既字典, 拎書時先唔要, 有點那個...............
...

謝謝你,我打去問下

回覆樓主:

期待了好耐的bridging course正式宣佈取消了
15號取書取校服 都改了22號
可能校服著都未著過 就唔岩著了   

回覆 elainetam 的帖子

雖然可以理解,但都係有少少失落,真係期待好耐😭
‹ 上一主題|下一主題