用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2020體藝中學交流區
go

2020體藝中學交流區

Hello~~~有沒有一樣是今年九月會入讀體藝的同學?大家可以交流下

回覆樓主:

Hi, 我女係VA, 你呢?

回覆 elangel 的帖子

我仔仔係PE

Hugo0726 發表於 20-4-21 19:22
Hello~~~有沒有一樣是今年九月會入讀體藝的同學?大家可以交流下

我仔都係9月入讀 PE生

Hi, 我女係PE生

回覆樓主:

Hi, 我囡囡是PE 生

回覆 Hugo0726 的帖子

hi~我囝都是PE生入體藝
聽講學校著重讀書成績,體育方面唔知支援係咪少左?
要學生自己出去報,其實以住放學正常一星期要留校多少日練習?

carven1977 發表於 20-7-3 11:58
回覆 Hugo0726 的帖子

hi~我囝都是PE生入體藝
校隊一星期操兩日,我個仔本身街外兩種運動,
基本上加埋7堂PE,
操到好FIT, 當然部份同學仔係HEA操,
讀書方面係英中, 佢母語唔係英文係要落D力去讀同溫習

mch411 發表於 20-7-7 13:31
校隊一星期操兩日,我個仔本身街外兩種運動,
基本上加埋7堂PE,
操到好FIT, 當然部份同學仔係HEA操,

請問註冊日係咪會買埋校服同買書?

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-7 13:36
請問註冊日係咪會買埋校服同買書?
註冊日有校服預訂

書就要自己出去買

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-7-7 13:54
註冊日有校服預訂

書就要自己出去買

唔該曬 (emoji)

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-7 13:55
唔該曬 (emoji)
舊年學生自己出去買, 今年有新書商, 可以經學校訂書
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-7-8 09:27
舊年學生自己出去買, 今年有新書商, 可以經學校訂書

超快超update
thanks

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-8 09:29
超快超update
thanks
今朝出左新通告, 連校服商都轉左

miriam 發表於 20-7-8 09:30
今朝出左新通告, 連校服商都轉左

又想請問如果PE生,2套Pe衫夠嗎? 一星期有幾多日要著PE衫?

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-8 09:43
又想請問如果PE生,2套Pe衫夠嗎? 一星期有幾多日要著PE衫?
日日洗兩套都夠

但連埋校隊訓練, 新生未會咁快有隊衫, 變左都係著 PE 衫去操, 可以既買多套

如果唔介意朝早上完 PE 堂, 放學又著返同一套既, 兩套搞掂

miriam 發表於 20-7-8 09:48
日日洗兩套都夠

但連埋校隊訓練, 新生未會咁快有隊衫, 變左都係著 PE 衫去操, 可以既買多套

唔該曬
但我醒起學校會幾時分社? 註冊日應該未分好? 咁係咪唔洗買PE衫住?

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-8 09:50
唔該曬
但我醒起學校會幾時分社? 註冊日應該未分好? 咁係咪唔洗買PE衫住?
...
註冊當日已經知係咩社, 校服商有都名單, 照訂就得

miriam 發表於 20-7-8 09:51
註冊當日已經知係咩社, 校服商有都名單, 照訂就得

超多謝你呀
資訊勁有用

醒目開學勳章 王國長老

elainetam 發表於 20-7-8 09:52
超多謝你呀
資訊勁有用
訂書全部 "R" 字頭既唔使買, 係超貴既字典

好多都可以買舊書, 中史, 音樂, 總之唔係套裝連練習買舊書無問題, 事關好多書都係 "供奉形".............