用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問沙田區邊間B2校有升band勢頭?
樓主: Cliokohonda
go

請問沙田區邊間B2校有升band勢頭? [複製鏈接]

lctang 發表於 20-4-20 23:17
吓! 原來會咁樣誤導家長! 所以,校網及校務報告才沒有對外公開這些資料!
我只知degree意思是除了指聯招學位 ...

又唔可以話係誤導嘅

Happykidss 發表於 20-4-21 00:30
'...呢啲通常都無計「無offer」嘅人....'
這個是否學校一貫做法呢?

如果個chart無人no offer(因為強如名校,都有人no offer (both degree or sub-degree), 就最好了解下

Cliokohonda 發表於 20-4-20 14:27
因為我唔清楚呢兩間退步原因,校長教師等等,我個人先不去質疑生源,當年沙崇升格都唔係一开始有手好牌, ...
Agreed

winnie_kin 發表於 20-4-21 14:54
我想澄清一點:沙崇開始升格時係由一位葉姓女校長帶領的,當時副校係之後既張副男校長,亦即現今基崇既校長 ...

近年好多人都只係將沙崇升呢既功勞入前男校長數喎?!

咁睇嚟期望基崇升呢既人可能要失望了!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-4-24 08:50
近年好多人都只係將沙崇升呢既功勞入前男校長數喎?!

咁睇嚟期望基崇升呢既人可能要失望了!
我並冇講話張校長唔得  只係唔想啲人抹殺左沙崇真正升級既人係邊個啫!

winnie_kin 發表於 20-4-24 13:19
我並冇講話張校長唔得  只係唔想啲人抹殺左沙崇真正升級既人係邊個啫!
...

正如孫策和孫權,一個創業一個守業,各有所長沒有誰比誰強。

只係如果期望孫權有孫策既創業能力,係會失望。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題