用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Superkids 五月收生
go

Superkids 五月收生

今次得兩個星期報名,想報的要留意了

尼間都幾神秘,有無用家分享一下?

要當SK係一間學校, 有功課默書測驗考試, 數量仲不少, 但小朋友都應付到, 因為1.5小時課堂會玩ROLEPLAY, DISCUSSION, 做堂課, 之後才回家做功課來溫習

佢地好有系統, 因為有晒堂課功課, 家長會知道佢地學緊咩, 所以跟到SK進度的話在自己學校內的英文已經十分標青。更欣賞係停課期間, 學校堅持唔收錢, 但照舊每星期派晒教材同功課, 亦很關心學生、不斷TEXT MSG鼓勵我地, 又要我們錄音錄影然後給老師俾COMMENT, 無非想學生繼續接觸英文, 這份心意令我覺得SK不是一間學店(重點:一直無收錢=P)

當然, 不要EXPECT老師/MISS LAU會主動打俾你/落堂後同家長傾學習情況, SK不是服務家長的, 很多人接受不了沒有網頁/電話查詢、要篩選才能面試...不過呢個價錢呢種學習成果, 作為家長我係好收貨的。

ushers 發表於 20-4-17 11:07
要當SK係一間學校, 有功課默書測驗考試, 數量仲不少, 但小朋友都應付到, 因為1.5小時課堂會玩ROLEPLAY, DIS ...

8掛,請問幾多錢一個月?

1.5hrs/lesson, $1100/month, regardless how many lessons a month

ushers 發表於 20-4-17 11:11
1.5hrs/lesson, $1100/month, regardless how many lessons a month

謝謝回答!係咪每堂都有作文或作文功課?

大約小三開始作文, 我的還是初小, 不肯定是否每堂有, 停課期間也有叫學生交作文功課讓老師批改

ushers 發表於 20-4-17 11:07
要當SK係一間學校, 有功課默書測驗考試, 數量仲不少, 但小朋友都應付到, 因為1.5小時課堂會玩ROLEPLAY, DIS ...

多謝詳細分享,咁既安排真係幾有心
唔知插班係咪難考好多?

回覆樓主:

請問他們是跟學校課程的,還是自己有自己課程?

ushers 發表於 20-4-17 15:14
大約小三開始作文, 我的還是初小, 不肯定是否每堂有, 停課期間也有叫學生交作文功課讓老師批改 ...

謝謝分享

插班係好難,因為離開的人不多,亦要筆試。。

SK是自己課程,教材功課也是自訂的

謝謝分享,呢間也好神秘咁

回覆 kate_85 的帖子

Superkids 行內幾出名,作風低調,但大部分家長都話小朋友真係學到嘢。

may i know how can i enroll for its course ? i couldnt find its website, thanks.

以往五月可在門口取表然後交入信箱, 今年係WHATSAPP取表

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆樓主: