用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2020-2021 九龍華仁書院交流區
樓主: hiromi.wong
go

2020-2021 九龍華仁書院交流區   [複製鏈接]

hiromi.wong 發表於 21-4-20 14:48
謝謝你的資訊,等我今晚問吓亞仔有冇派過這張卷先。
剛剛問咗亞仔,果然有呢份卷,佢話佢有3x分。不過ICT冇考試,合格就可以了。

kkhon 發表於 21-4-20 18:12
850咁上下,不過每年學生的水平不同好難一槪而論,頭60名會平均分入WY班。
謝謝分享,我計過如果要攞到850分,閒科也要相當高分,起碼80分以上先有機會,因為兩科語文通常比較難攞高分,閒科就要用嚟補貼兩科語文。

hiromi.wong 發表於 21-4-18 23:32
我哋中一剛剛嗰個星期先對完卷,EClass好似未有排名。
中一 1st term EClass已有每科和全級排名

jacma2020 發表於 21-5-11 16:39
中一 1st term EClass已有每科和全級排名
謝謝提醒,星期一已即時看了。

回覆 hiromi.wong 的帖子

大家又要努力準備6月1日的Final Exam,話咁快就完成一個學年,希望來年各位囝囝都可以回校享受正常校園生活

Queenielam88 發表於 21-5-13 11:48
回覆 hiromi.wong 的帖子

大家又要努力準備6月1日的Final Exam,話咁快就完成一個學年,希望來年各位囝囝 ...
真係時光飛逝,轉眼間就到學期尾,雖然今年仍然受疫情影響,少咗很多學校活動,但感恩學校的老師們悉心安排,能盡快因應疫情限制而作出應變措施,使各級同學們得到平衡的面授課時,感謝他們!
此外,亦多謝Queenie 和其他家長真誠發言和分享,令大家對學校情況更清晰,thank you!

Queenielam88    發表於 21-5-14 15:09

hiromi.wong 發表於 21-5-14 12:32
真係時光飛逝,轉眼間就到學期尾,雖然今年仍然受疫情影響,少咗很多學校活動,但感恩學校的老師們悉心安排 ...
好開心呀仔入到九龍華仁書院呢個大家庭, 呢幾個月阿仔成長咗好多, work hard play hard, 不但應付到學校十多個科目課程, 而且參加咗好多學校不同類型嘅課外活動, 尤其是疫情期間, 每個星期仍然參與到學校online choir 訓練, 好期待5月22九華沙田大會堂週年音樂會

jacma2020 發表於 21-5-15 09:52
好開心呀仔入到九龍華仁書院呢個大家庭, 呢幾個月阿仔成長咗好多, work hard play hard, 不但應付到學校 ...

你囝囝係JC成員,咁佢一家識我姪仔,佢係副團長。見佢地唱Choir真係好開心,如果有校際仲會更加投入呀,希望明年可順利舉行,好彩今年有School concert,唱完就要努力溫書喇!

jacma2020 發表於 21-5-15 09:52
好開心呀仔入到九龍華仁書院呢個大家庭, 呢幾個月阿仔成長咗好多, work hard play hard, 不但應付到學校 ...
我都有買飛去Annual concert,唔知到時有冇緣相遇呢?

Queenielam88 發表於 21-5-15 10:39
你囝囝係JC成員,咁佢一家識我姪仔,佢係副團長。見佢地唱Choir真係好開心,如果有校際仲會更加投入呀,希 ...

請問現時的家長們,註冊日一般有無咩特別安排,第一日同第二日去註冊會唔會有分別? thank you

pptomoko 發表於 21-6-8 13:55
請問現時的家長們,註冊日一般有無咩特別安排,第一日同第二日去註冊會唔會有分別? thank you
...
有分別.個分別咪就係第一日已經注冊第二日唔使去同第一日未去注冊而第二日先去注冊咯.

medicine 發表於 21-6-8 14:55
有分別.個分別咪就係第一日已經注冊第二日唔使去同第一日未去注冊而第二日先去注冊咯. ...

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

pptomoko 發表於 21-6-8 13:55
...
我上年是第一天去註冊的,在禮堂填表,之後交俾老師。另外有一張長枱,收九華家長會的活動表格等。出咗禮堂轉右有間玻璃房,我當天在那裏訂埋校服。第二天註冊的情況係點,我就不太清楚了,不好意思。

hiromi.wong 發表於 21-6-18 20:11
我上年是第一天去註冊的,在禮堂填表,之後交俾老師。另外有一張長枱,收九華家長會的活動表格等。出咗禮堂 ...

Thank you

請問家長知否final exam eclass 每科和全级排名大约幾時出?成績表已派,暑假已放,但仍未見有update。謝謝!

cma02563 發表於 21-7-17 12:56
請問家長知否final exam eclass 每科和全级排名大约幾時出?成績表已派,暑假已放,但仍未見有update。謝謝 ...

上年係七月二十五號左右出。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 奥脫福 的帖子

Well noted with thanks!

cma02563 發表於 21-7-19 23:22
回覆 奥脫福 的帖子

Well noted with thanks!

今早已出。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆樓主:

請問今年是否一定要買window 手提電腦??學校通告
請問你地買邊款 實用一些?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊