用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 考直資小學
發新帖回覆
go

考直資小學

之前報左面試班, 捻住考直資....
疫情後, 停課咁耐, 好似讀政府學校著數D...
打算唔讀面試班, 玩大抽奬算..
有無媽媽都無咁捻呀?

Florence4Leung 發表於 20-4-15 16:18
打算唔讀面試班, 玩大抽奬算.. ...

讀書唔係join 健身plan, 無話著唔著數嘅,你當初為咩考慮直資先?

同意樓上所講,無話咩著數唔著數
諗下自己當初為乜讀直私先?

就算係世界末日果一年,都一樣係好多人去考直資。疫情相對於小學六年,屬短暫性,如果認為讀直資學校是一件正確的事,便不要因為小事而捨大事。讀直資是否正確係同疫情無關。

PS:如果唔上面試班,又咁岩比你考番10個8個直資學位,我諗你又會有一個新既睇法,到時你可以再上來問問,應該會有好多網友給你提供意見。

回覆樓主:

其實有冇疫情,去報直私嘅都係同一班競爭對手,大家一齊去翻同一個起步點啫。 想考直私,在我自己嚟講,只係睇下自己小朋友是否有實力可以响一個有更多教學資源嘅學校中學習。
當個好爸爸

回覆樓主:

無上面試班也可考直資
有直資結果再想是否大抽獎

Florence4Leung 發表於 20-4-15 16:18
打算唔讀面試班, 玩大抽奬算.. ...

從來没有。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊