用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: G7ThinQ
go

del  

hkpapa852 發表於 20-5-20 19:40
除非,原來B2生乙1都入到筲官,否則應無可能得1X個B1咁少。(如果係真,所有來年東區升中既家長都會好開心 ...

隨時入QC已經可能有2仔了~~~

mcl203 發表於 20-5-20 19:45
隨時入QC已經可能有2仔了~~~
咁又難D,除非連7個B1生都唔夠先得
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-5-20 19:52

要睇吓佢哋係咪排級前了~~~

conniecheung 發表於 20-5-20 18:07
我冇問咁詳細,只知道呈分排名時,中英數x9、常x6、視藝x3、音樂x2
之後計算出全級平均分,呈頭兩次名次講 ...

請問呈分試卷屬於淺定深
如主科平均分高而級頭分數接近
視藝音樂可至呈分排名逆轉

conniecheung 發表於 20-5-20 18:11
由2014年開始 我就有留意校務報告,年年都係41-46個升band1校,去年 真係幾差,數埋得30個多D。

咁考全級 ...

你囡囡區外B1, 自行入?跟大抽獎無關,可能小學真係大跌,今年應都吾會派得好。

醒目開學勳章

醒目開學勳章

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 20-5-20 19:52

愛官?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 20-5-20 23:09
愛官?
位於東區,又有QC同筲官聯繫位既小學,呼之欲出了吧?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-5-20 23:16

位於東區,又有QC同筲官聯繫位既小學,呼之欲出了吧?

筲官21個位三間學校分,當佢佔七個,而QC佢獨佔七個,剩係內部認購
位加埋已經14個位!

如果只有三十幾人派到B1,即係得番十幾二十人係自行或大抽獎中,咁呢
個派位結果都幾恐怖。。。可能仲差過北角對岸果間官小。

係咪抽獎攻略出左問題?我見有官小老師叫B1同學乙三開始填B2!如果
男生盲搶QC,乙二又放大熱,咁乙三填B2就好易出事!

(你學校都好似有QC「分流」啦。。。否則盲搶好易攬炒!)

奥脫福 發表於 20-5-20 23:36
筲官21個位三間學校分,當佢佔七個,而QC佢獨佔七個,剩係內部認購
位加埋已經14個位!
看情況,唔係策略問題。
級3乙3入筲官但級1X乙2入唔到筲官派乙9寶血,係港島版聖家爸爸小學

conniecheung 發表於 20-5-20 20:35
英文課本 被家長們投訴多年話淺,上年終於轉左第二本 深的英文課本。
考試 各科我覺得 唔深唔淺,中等程度 ...

前列學生主科高分
有可能視藝音樂逆轉呈分排名

Poyau 發表於 20-5-18 17:40
請問係邊間
del ~~~

醒目開學勳章

mcl203 發表於 20-6-7 12:36

SSCPS,確認咗應該係屬東區~~~
學界運動只分港島東、西區,何來南、北區?mps都屬港島東區,唔通中學校網又係東區?
http://www.hkssf-hk.org.hk/hk/pri/List/2019-2020/MASTER_SCH_1920-Prog_HKE.pdf

bobbob 發表於 20-6-7 14:13
學界運動只分港島東、西區,何來南、北區?mps都屬港島東區,唔通中學校網又係東區?
http://www.hkssf-hk. ...

又搞錯左,又del返先,費事誤導他人~~~

原來留白都會傳染。。。

#用完即棄