用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學生簽證
樓主: Sana2010
go

[英國] 學生簽證  

醒目開學勳章

SIYip 發表於 20-6-30 11:13
想問填uk travel history 時,這兩年都在英國讀書,term break 回港,應如何填呢? 是否填每次回港的日期?
...

香港為出發點, 在英國上學時期全部列入travel history.

醒目開學勳章

Acatmom 發表於 20-6-30 12:11
想問下因CO要等到7月22成績出, 到時先做student visa趕得切?有冇野而家可以準備定先?
...

申請大學? 原本在香港讀中學嗎?

3b 發表於 20-6-30 13:00
申請大學? 原本在香港讀中學嗎?

係呀

醒目開學勳章

Acatmom 發表於 20-6-30 14:15
係呀

大學比中學遲開學, 香港早出DSE成績, 一定能夠趕及開學

3b 發表於 20-6-30 12:58
香港為出發點, 在英國上學時期全部列入travel history.

那是否填每次入境時間(eg sept 2020)然後填留英時間(eg 3 months)

醒目開學勳章

SIYip 發表於 20-7-1 20:55
那是否填每次入境時間(eg sept 2020)然後填留英時間(eg 3 months)

填某年加月份,詳細看圖片

3b 發表於 20-7-2 19:27
填某年加月份,詳細看圖片

萬分感謝!

please PM thx

Pls pm me

Please pm me

回覆 一家三口 的帖子

已PM,thx!

一家三口 發表於 20-4-13 18:42
我有去年AA 給我簽証程序的PDF FILE, 如有興趣可以PM我, 給我EMAIL, 我SEND 給你研究. 其實唔難, STEP BY S ...

Pm pls(emoji)(emoji)

已PM, Many Thanks

回覆樓主:

請問upload文件果part複雜嗎?

ync_224 發表於 20-7-16 16:47
請問upload文件果part複雜嗎?

唔複雜,upload完可以打開睇返up左咩上去.  只是有小小覺得這部分有些分類上的模糊,不過小問題,最緊要齊,混搭了也冇問題的.  祝順利快捷取得簽證,安心多幾日

回覆樓主:

請問係咪申請visa期間要upload?要upload咩文件?等我可以準備吓。我agent話upload好麻煩,叫我比$135人地搞

ync_224 發表於 20-7-17 09:51
請問係咪申請visa期間要upload?要upload咩文件?等我可以準備吓。我agent話upload好麻煩,叫我比$135人地 ...
Agent 攪埋upload,  無話要收$$, 反而約日期時間, 個system 就hand hand 地咁, agent 講會不同時間再試多次, 不過等左一日, agent 已成功約實日期時間。

有無叉電 發表於 20-7-17 10:27
Agent 攪埋upload,  無話要收$$, 反而約日期時間, 個system 就hand hand 地咁, agent 講會不同時間再試多 ...

唔做upload呢part,去北角做簽證時要收$135素描費。我想知要upload d咩,因要自己搞   

ync_224 發表於 20-7-17 12:06
唔做upload呢part,去北角做簽證時要收$135素描費。我想知要upload d咩,因要自己搞   
...
agent 無講upload左D ???  我自己都無問, 信晒agent 佢幫我攪

有無叉電 發表於 20-7-17 13:30
agent 無講upload左D ???  我自己都無問, 信晒agent 佢幫我攪  。

你去 visa appointment centre 之前要印張 Appointment Confirmation Notice 帶埋去,上面有一 part 係 Document upload receipt,你會見到晒已經upload 左嗰D文件嘅 file name。