用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 ABC Pathway Zoom Class
樓主: DenWenMa
go

ABC Pathway Zoom Class

我個細女也是上緊ABC dayday zoom K1課程,啲教材經常出錯,而且師資很殘次,女兒剛開始被分去由荃灣ABC分校老師授課,有幾次係part-time老師,雖然是西人竟然教番薯yam係bad,犀牛係yik(教材有誤佢竟然唔發覺照教),而且有啲老師見到小朋友唔專心會無耐性話佢,對電腦操作唔熟悉中間dead ear令到小朋友無法專心等……
後來轉由黃埔分校啲老師授課先正常翻,教得很好,可惜啲教材依然有問題,例如學介詞那天會插九唔搭八嘅名詞Map落去,老師也說我唔知點解有呢個詞!

Ferraiona 發表於 20-6-30 21:03
我個細女也是上緊ABC dayday zoom K1課程,啲教材經常出錯,而且師資很殘次,女兒剛開始被分去由荃灣ABC分校 ...
同意,老師的口音怪怪地,不過我小朋友上堂好專心,佢中意學英文,話想繼續學,我見平平地就繼續報

試過應該係印藉女老師,口音係阿差嗰啲口音,屋企工人姐姐d口音,真係嚇親

我有上, 國語堂好大watt, 完全發夢

回覆 Monchichi110 的帖子

但價錢照舊?咁貴咁上又好似好唔抵

pckpck 發表於 20-8-4 16:28

但價錢照舊?咁貴咁上又好似好唔抵

我仔升左level 依家直情每日1個鐘15分鐘 價錢一樣 之前少左d時間就平左少少既
咁係有d唔抵 但無辦法 停左驚英文退步 而且一班唔算多人 所以都多互動 我仔又幾專心 所以就照上

K1?要level幾先1hr15mins

pckpck 發表於 20-8-4 21:20

K1?要level幾先1hr15mins

升K3 升左上level 5

請問有人在荃灣上堂嗎?老師質素正常嗎?

Monchichi110 發表於 20-8-4 16:34
我仔升左level 依家直情每日1個鐘15分鐘 價錢一樣 之前少左d時間就平左少少既
咁係有d唔抵 但無辦法 停左 ...

你小朋友上iLearn?每日上1個鐘15分鐘咁長?我女都係ilearn每日上45分鐘.

yanyanb0401 發表於 20-8-5 00:31
你小朋友上iLearn?每日上1個鐘15分鐘咁長?我女都係ilearn每日上45分鐘.

係呀 之前都是45分鐘 升左level 5後就1小時15分鐘

i learn, 變 e learn.   上ZOOM, 網上1百蚊都大把...洗咩比幾百上一堂.....
實體同zoom根本兩回事.

我女3歲.. 自2月起開始上英文班zoom.. (不過唔係呢間).. 一星期一堂.. 25分鐘..
但我女又上得幾好.. 係初初一個月佢唔習慣個模式就有啲唔專心..
佢慣左就好好多..
其實佢幼稚園都係星期一至五都有 zoom.. 一日一小時.. 我見成班同學都上得好好.. 參與度又高..
之後我女都加埋故事班、普通話 zoom class..

airwalk 發表於 20-8-7 17:21
i learn, 變 e learn.   上ZOOM, 網上1百蚊都大把...洗咩比幾百上一堂.....
實體同zoom根本兩回事. ...

我開頭細女都停咗I learn,但由於真係停太耐我最終都係屈服 e learn都照上(emoji)

相反我小朋友level 6,成個暑假佢星期一至五都上1.15小時,每朝老師吹住水等人齊online..每人都要答老師問題,重覆練習blending, 做埋讀默,仲可以早睡早起,keep得進度幾好

zornia 發表於 20-8-24 22:44
相反我小朋友level 6,成個暑假佢星期一至五都上1.15小時,每朝老師吹住水等人齊online..每人都要答老師問題 ...

level 6係米K3升P1?

level 5 =K3上學期
Level 6=K3 下學期

復課ABC要延遲返埋8月先完成個I Learn

yanyanb0401 發表於 20-8-24 23:28
level 6係米K3升P1?

如果插班會有機會 Level 4/5..我由level 1 上起

zornia 發表於 20-8-24 23:31
如果插班會有機會 Level 4/5..我由level 1 上起

我女9月升K3,9月升level 5.我見有人都係9月升K3,這個暑假已經level 5.我以為我女慢了別人一個level.