用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問關於保險問題
go

[其他] 請問關於保險問題 [複製鏈接]

如果買醫療,危痴保險嗰D, 之後發現BB有發展問題,或者腦有問題,或者自閉嗰D,請問有冇得賠?會唔會當係天生缺撼而唔賠架?
   0    0    0    0

何不直接問下保險經纪先知。
不不過,我friend 兒子係A仔,佢話無保險公司受佢仔

回覆 Cinken 的帖子

我都會問。不過我覺得佢而家實話乜都賠。睇吓大家有冇經驗。

如果已經發現有問題再買保險,一定冇保險公司賣俾你。宜家也有危疾保險,如果買時唔知小朋友有事,之後檢查出先天性問題,如自閉症,都可以索賠到。具體可以PM我。

保險信唔過!!我仔1歲左右時買左保險,買時話乜差都保㗎(仲講明先天問題、遺傳病、自閉etc都保),供左3年幾、點知真係驗左有肌肉遺傳問題,又懷疑有自閉症譜系,到去claim時,佢查都查左年半(話係醫院申請醫療報告等好耐!)之後就話唔做我仔case,又話我仔出世時嗰blood report 嘅ca level偏底我冇同佢地講! 買時佢乜都冇問,只係好簡單咁填左份問卷,講真出世時醫院都冇同我講佢血報告有啲唔正常!但我買時醫院有跟做物理治療,我係有同個保險佬講!仲聲明佢有啲查要跟進!佢就話唔係大問題喎!

有些plan是包天生的,有些不保,具體要看你買什麼
‹ 上一主題|下一主題