用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPC 2020~21交流區
樓主: WindyChow
go

SPC 2020~21交流區   [複製鏈接]

回覆 kcyleung 的帖子

明白晒,多謝。

lion 發表於 20-7-29 10:27
昨天收到學校短訊話今個星期六可以不用親身交IPAD PROGRAM 費用,下星期辦公時間致電HKT EDUCATION ,以信 ...
我係三聯買到1A,1B未出

回覆 winnie_kin 的帖子

謝謝回覆! 我這個星期終於在油麻地漢榮買到MATHS 1A & 1B 呀! 現在只欠本成語!

Hi 各位SPC S1的家長,我係SPC PTA 的成員。如果各家長有需要,請PM我.日經核對,我可以幫大家入SPC 2020-21 各班家長組群.(emoji)

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

請問體育堂穿類似單車褲款的泳褲可以嗎?旁邊有少少灰色的花纹可以嗎?

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 samsam88 的帖子

學校要求黑色運動短褲就可以了, 上年家長簡介會, 副校話唔好穿SPCPS有綉字黑色運動短褲, 我諗有灰紋都未必得, 再者單車褲穿除比較耐, 佢地只有5分鐘換衫, 都有D麻煩, 見好多校服公司都買到合規格的運動褲

回覆 banhung 的帖子

明白了。請問泳褲穿長度到膝頭對上的長度的款式可以嗎?

回覆 samsam88 的帖子

應該可以, 今年都冇上過游水堂

samsam88 發表於 20-8-27 08:47
回覆 banhung 的帖子

明白了。請問泳褲穿長度到膝頭對上的長度的款式可以嗎?

可以,阿仔都係着呢款

唔該晒 banhung 和 為食仔。

快將開學了,祝願各位同學仔有開心愉快的中學生活,在新常態的學習環境能盡快適應。家長們也要適應,上到中學仔仔長大得好快,有佢自己的天地

當年只係帶過阿仔返兩三次bridging course , 讓佢知道過海的交通和方法,之後佢已自己搞掂,約埋同學仔食飯同一齊撘車走。

受到警告

受到警告
簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主最後通知

於此回覆後如再發現有關違規內容,會將本主題關閉。

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

受到警告

醒目開學勳章 王國長老

已作多次提醒禁止開立/邀請/徵求加入任何通訊群組,現將主題關閉。

‹ 上一主題|下一主題