用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 【溫馨提示】今年DSE準考生。。。
go

【溫馨提示】今年DSE準考生。。。

我突然諗起D嘢!如果4月順利開考DSE,準考生們要襯哩段時間响家裡習慣下帶著"口罩"溫書或做考題,習慣下幾小時的配帶,免得到咗真正考試時因頂唔順長時間帶著口罩而影響考試表現。

小小想法,希望幫到應屆考生。預祝大家考試順利。

YmOra 發表於 20-4-9 15:29
我突然諗起D嘢!如果4月順利開考DSE,準考生們要襯哩段時間响家裡習慣下帶著"口罩"溫書或做考題,習慣 ...

多謝提醒,你真係有心

Mei 發表於 20-4-9 21:47
多謝提醒,你真係有心

不用客你,只是小小意見而矣!對比應屆考生,今年實在是他們的難忘之年。希望大家考試順利,個個發揮到多年努力的成果,別讓小事情影響表現啦!

回覆樓主:

多謝提醒

YmOra    發表於 20-4-10 09:20

YmOra 發表於 20-4-9 21:52
不用客你,只是小小意見而矣!對比應屆考生,今年實在是他們的難忘之年。希望大家考試順利,個個發揮到多 ...

希望可以順利完成

YmOra    發表於 20-4-10 11:50

回覆樓主:

我仔呢幾日早上開始量體溫和紀錄,多了解身體狀況。

回覆樓主:

多謝樓主對學生們的關心

YmOra    發表於 20-4-11 09:53

吉蒂0603 發表於 20-4-11 08:51
我仔呢幾日早上開始量體溫和紀錄,多了解身體狀況。

你做得好好呀!個人認為,學生如果响今次這個疫況下進行考試,過程無論大小事情的影響都會十分不開心,從而認為疫情影響發揮削弱戰鬥力影響往後科目,人人都想"順順利利"完成考試,如果jm們發揮我捫天生嘅"細心"便可以大大提高過程順利的機會了,如天天幫量體溫、備用口罩潔手液在袋裏、頭髮過長要修剪、考場地點唔熟要GoogleMap""裏頭實景""走一下、湯水滋潤少不得、大人亦要分外小心免帶病毒進家中,考期一過大人細路都開心。預祝大家考試順順利利,表現出水準。