用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資抽飛一問
go

直資抽飛一問 [複製鏈接]

如A直資是waiting,B直資已註冊,如在抽飛限期前一天才收到A直資通知有位,但仲趕得切去B直資抽飛去A直資註冊嗎?
   2    0    0    0

babykenny 發表於 20-4-8 08:36
如A直資是waiting,B直資已註冊,如在抽飛限期前一天才收到A直資通知有位,但仲趕得切去B直資抽飛去A直資註 ...

直資抽飛個限期16號應該係影響大抽獎
直資轉直資 應該不受此限

醒目開學勳章 王國長老

babykenny 發表於 20-4-8 08:36
如A直資是waiting,B直資已註冊,如在抽飛限期前一天才收到A直資通知有位,但仲趕得切去B直資抽飛去A直資註 ...
直資轉直資同 16 April 前抽飛無關, 唔好搞亂
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

有兩個情況,想知點解決:
1.如果有自行,16/4後直資才通知我有位,咁我可否放棄自行揀直資?
2.如果無自行,要去抽奬,但16/4後直資才通知我有位,咁我是否可以又抽奬又有直資offer?

醒目開學勳章 王國長老

happy+ 發表於 20-4-8 10:28
有兩個情況,想知點解決:
1.如果有自行,16/4後直資才通知我有位,咁我可否放棄自行揀直資?
2.如果無自行 ...

可以

2.如果無自行,要去抽奬,但16/4後直資才通知我有位,咁我是否可以又抽奬又有直資offer?

睇情況. 直資 4 May 前要交名上教局, 所以你係呢日前註冊都會自動放棄大抽獎, 呢日後註冊就可以保留到大抽獎, 因為名單已上, 要剔除既名都搞晒, 變左可以兩邊都玩

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

即是如A直資在16/4後call我,我仍可以到B直資取回小六註冊証,去A直資註冊

醒目開學勳章 王國長老

babykenny 發表於 20-4-8 11:38
即是如A直資在16/4 call我,我仍可以到B直資取回小六註冊証,去A直資註冊
記住, 直資轉直資同 16 Apr 係絕無關係, 你要轉幾多間直資都無人阻到你, 當然曾有學校留難家長既情況出現. 唯一可以講係 16 Apr 前抽飛, B 直資係一定要放人, 因為個期係教局定既.

長氣都要再講, 16 Apr 呢個期係俾已有直資 offer, 最終決定要自行學位既家長去抽飛既死期,

miriam 發表於 20-4-8 12:16
記住, 直資轉直資同 16 Apr 係絕無關係, 你要轉幾多間直資都無人阻到你, 當然曾有學校留難家長既情況出現.  ...

明白,謝謝你
‹ 上一主題|下一主題