用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 回流學生中蕉
樓主: yoyo123
go

[英國] 回流學生中蕉  

Taimum 發表於 20-4-1 13:18
你唔好計星期六日啦!

ok, 等埋今日就安全(emoji)

YanYan0116 發表於 20-4-1 09:39
無呀, 亞女係20/3到港.佢E+自己一個住係親友家.
咁啱間屋無人住.

我前兩日睇阿仔班機有3個確診,都 距離好遠,但今日見到一個確診竟然係同一行,確診者係中間E,我兩個仔係右邊HJ, 仲要阿仔在機上映咗video畀我哋睇話機上面有人好重武裝, 竟然就係影到確診者, 阿仔話佢完全冇食嘢,雨褸眼罩口罩由頭笠到落腳,所以我覺得佢應該係英國已經染病, 希望我兩個仔冇事啦!

Taimum 發表於 20-4-1 13:23
我前兩日睇阿仔班機有3個確診,都 距離好遠,但今日見到一個確診竟然係同一行,確診者係中間E,我兩個仔係 ...
交左口水去驗,無收到电話就OK了。。不担心,應該即交即驗的。。

Jasmine36 發表於 20-4-1 11:22
回覆 3b 的帖子

同意,唔少學校之前防疫都做得唔好
佢哋只係防亞洲學生,出亊係half term break 後西班牙意大利藉學生同老師將病毒帶入英國。

我前兩日睇阿仔班機有3個確診,都 距離好遠,但今日見到一個確診竟然係同一行,確診者係中間E,我兩個仔係 ...

班班機都有幾個確診好嚴重,尤其是倫敦返香港,我仔班機有5個確診,一個前3行,一個後兩行隔條巷。我女由Manchester 返只得一個確診。

你哋幾時返到?我仔女搭25/3機兩個側邊都無人坐,大家坐得比較疏甚至隔行先有人坐

你有冇致電衛生防護中心?

好彩確診者無除口罩+食野,如果唔係會有機會中

hongkeikei 發表於 20-4-1 15:03
班班機都有幾個確診好嚴重,尤其是倫敦返香港,我仔班機有5個確診,一個前3行,一個後兩行隔條巷。我女由M ...

我兩個孩子同你兩個孩子應同航班,見到倫敦那班升到5個確診都嘩一声,我兩個27号上午交了口水,至今無收過電話,希望無事。祝你孩子也平安。

poonseelai 發表於 20-4-1 16:35
我兩個孩子同你兩個孩子應同航班,見到倫敦那班升到5個確診都嘩一声,我兩個27号上午交了口水,至今無收過 ...

謝謝你,希望大家平安
我29/3先交樣本,今日應該是3天通知期最後一天,無收到電話鬆一口氣。
雖然仍有機會是空窗期,但繼續隔離14日後會安心。

醒目開學勳章

請問有政府查詢航班條連結嗎?

回覆 3b 的帖子

https://www.chp.gov.hk/files/pdf/flights_trains_tc.pdf

Taimum    發表於 20-4-1 17:26

joymama 發表於 20-4-1 15:04
你有冇致電衛生防護中心?
我兩個27号到,所以都有樽仔,都交左樽仔,等消息!

明早打去問下都好,等佢地跟進下兩個仔測試結果!

醒目開學勳章

bigi037 發表於 20-4-1 17:25
回覆 3b 的帖子

https://www.chp.gov.hk/files/pdf/flights_trains_tc.pdf

Thx!  

回覆樓主:

我仔 27/3 到。有crew 感染。真的嚇一跳。希望大家仔仔女女都平平安安。

ThanThan2000 發表於 20-4-1 19:00
我仔 27/3 到。有crew 感染。真的嚇一跳。希望大家仔仔女女都平平安安。
唔係咁啱係你班機!

Taimum 發表於 20-4-1 21:01
唔係咁啱係你班機!

yes 呀, 不過我仔在機上冇飲食