用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇呢一兩日由Heathrow回港學生?
go

[英國] 有冇呢一兩日由Heathrow回港學生?  

我想請問機場係咪好多店關咗,因學校groups埋所有學生一齊車出機場,所以我細仔會早到好多,由於CX premium econ唔入得lounge,所以唔知機場邊度安全比佢坐低等及買嘢食呢?可否講下呢一兩日Heathrow情況?好擔心呀!

scso 發表於 20-3-25 21:01
我想請問機場係咪好多店關咗,因學校groups埋所有學生一齊車出機場,所以我細仔會早到好多,由於CX premium ...

90% closed

Bring chocolate bars n energy bars

回覆 scso 的帖子

Heathrow宜家買唔到野食,我個女好多同學仔都食左先去機場,怕機場有菌

有一兩間開但只有take away

自己帶食物 (例如三文冶,能量條,,烚蛋,蛋糕等等)去食穩陣d呀,你叫个細路在機場買野食咪又要近距離接觸機場工作人員,最好避免喎!

現在機場真係不多人,大把位佢坐啦…

hongkeikei 發表於 20-3-25 23:09
有一兩間開但只有take away

佢坐3個半鐘車先到機場,中途冇得食嘢,如果機場唔食就冇得食,餓鬼死

回覆樓主:

請問這幾天BA和維珍的機,有無提供樽裝水?

scso 發表於 20-3-26 00:46
佢坐3個半鐘車先到機場,中途冇得食嘢,如果機場唔食就冇得食,餓鬼死
...

我之前吩咐阿女派餐時不要吃,到其他人瞓時 ,你真係餓叫杯麵 (坐CX ) , 飲水要飲樽裝水 。她在WHSmith 買了樽裝水上機飲 ,不要吃機上水果 。

醒目開學勳章

我想請問機場係咪好多店關咗,因學校groups埋所有學生一齊車出機場,所以我細仔會早到好多,由於CX premium ...
阿仔25/3坐CX返,佢話大部分shop 都冇開。班機唔多人,得一半人左右。

鬼佬冇得救
阿女話機場班地勤唱歌跳舞

mrsanthony 發表於 20-3-25 23:27
自己帶食物 (例如三文冶,能量條,,烚蛋,蛋糕等等)去食穩陣d呀,你叫个細路在機場買野食咪又要近距離接 ...
我兩個26号飛,因屋企太多嘢食剩,所以都會帶食物去機場先食!

katrinafu 發表於 20-3-26 02:48
我之前吩咐阿女派餐時不要吃,到其他人瞓時 ,你真係餓叫杯麵 (坐CX ) , 飲水要飲樽裝水 。她在WHSmith  ...

因呀細買唔到保䕶衣,只買了便利雨衣頂住先,唉!點知打開件雨衣只係中闊袖又短,即係無乜用

scso 發表於 20-3-26 09:21
因呀細買唔到保䕶衣,只買了便利雨衣頂住先,唉!點知打開件雨衣只係中闊袖又短,即係無乜用
...
你接左佢之後換衫先上車!

阿女今早回家了, 佢開始14日隔離, 我們會送食物比佢。  阿女兩件行李50kg, cx 沒有收取超重行李費。  

安安 發表於 20-3-26 10:00
阿女今早回家了, 佢開始14日隔離, 我們會送食物比佢。  阿女兩件行李50kg, cx 沒有收取超重行李費。  
...
咁好無收附加費,你坐economic都無收?

你边日呀?

Taimum 發表於 20-3-26 10:03
咁好無收附加費,你坐economic都無收?

係, 我係預左比錢, 但阿女話佢地好好人話唔收錢。 大佬, 國泰喎, 超20kg 都唔收, 感謝。

lmhcoffee    發表於 20-3-26 10:15

Taimum 發表於 20-3-26 09:56
你接左佢之後換衫先上車!

我要返工所以唔可以接佢,我叫佢搭的士自己返屋企,我叫佢返到香港搭的士都唔好除口罩,都怕的是高危

Taimum 發表於 20-3-26 10:03
你边日呀?

26/3 17:50 LHR to HK