用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無成功寄出又收到酒精濕紙巾?
go

[英國] 有無成功寄出又收到酒精濕紙巾?

想幫朋友寄酒精濕紙巾,因為英國完全買唔到!

Taimum 發表於 20-3-24 18:24
Yes, DHL

回覆樓主:

有酒精都可以?DHL遂件睇住我入盒

我囡臨飛前係 amazon uk 買到。見佢上網睇吓

Fedex no no.  I sent non-alcoholic ones bought in Watsons.

dawnhu 發表於 20-3-24 21:23
Yes, DHL
DHL 話酒精蹉手液就唔得,酒精紙巾可以。  
不過職員會check過先入箱,唔得嗰啲會話你知

dawnhu 發表於 20-3-24 23:26
DHL 話酒精蹉手液就唔得,酒精紙巾可以。  
不過職員會check過先入箱,唔得嗰啲會話你知
...
郵局話有酒精成份既濕紙巾都不可以......但我都有試照寄, 不過就夾埋其他物件一齊寄, 用過普通空郵及 EMS,  全部寄得出, 全部都安全到達目的地....好彩

amazon uk 有貨

joymama 發表於 20-3-25 01:00
amazon uk 有貨

有D平D,但要慢慢睇

郵局寄ems, 17号寄手, 英國時間24號上午收到

Spiderman_mama 發表於 20-3-25 07:51
郵局寄ems, 17号寄手, 英國時間24號上午收到
你好好彩!郵局現在好多郵件都要delay,就算寄最快都要delay!

Taimum 發表於 20-3-25 07:59
你好好彩!郵局現在好多郵件都要delay,就算寄最快都要delay!

好彩呀, 分別寄左兩set 防疫用品比兩個女 一個趕到上機前收到, 一個在機場路上先派到去宿舍, 還好兩姊妹同一班機,可以share用。

Hello 各位,我現身處英國,之前未爆疫情前有買落酒精搓手液同消毒紙巾。如果大家有需要,我可以代大家寄比喺英國嘅仔女。我已經寄過比好多呢度嘅留學生。呢個時候最緊要大家守望相助. 另外大家有咩英國嘅資訊想知,我都可以試下幫下大家(我都喺度住左20年啦)

maximumuk 發表於 20-3-26 17:40
Hello 各位,我現身處英國,之前未爆疫情前有買落酒精搓手液同消毒紙巾。如果大家有需要,我可以代大家寄比 ...
請問是哪種消毒紙巾?75%酒精?

Taimum 發表於 20-3-26 23:00
請問是哪種消毒紙巾?75%酒精?
係呢兩款- 獨立紙巾同73.5%搓手液