用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國48小時內有機會封關
樓主: JPWCHa
go

[英國] 英國48小時內有機會封關  

yuyueng 發表於 20-3-25 14:25
CX 大把位,多左非香港居民放左位出黎,大家改早D返啦。

正解

回覆 hongkeikei 的帖子

非常感謝!!

我也剛剛跟你的方法打去國泰 把我之前3/25號貴的機票改回平 謝謝你通知你

conniefung04 發表於 20-3-25 16:53
我也剛剛跟你的方法打去國泰 把我之前3/25號貴的機票改回平 謝謝你通知你

這套來回機票由原本£1480—-£810
重訂及取消申請refund 都可以在網上做,仲坐返原先個位

hongkeikei 發表於 20-3-25 17:08
我啱啱再改咗一次又平了£100, 這套來回機票由原本£1480—-£810—-£709, 足足平一半。
重訂及取 ...

叻叻呀你!

hongkeikei 發表於 20-3-25 17:08
我啱啱再改咗一次又平了£100, 這套來回機票由原本£1480—-£810—-£709, 足足平一半。
重訂及取 ...
now only 560 for the 11:30 am flight from Manchester.

poonseelai 發表於 20-3-25 17:27
now only 560 for the 11:30 am flight from Manchester.

Yes ar
I also take this cheap ticket to replace my daughter’s.
From £950 —-  reduces to £560

lmhcoffee    發表於 20-3-26 10:11

etoile 發表於 20-3-25 17:23
叻叻呀你!

慳得一蚊得一蚊

咁樣我好尷尬,我攞住英國護照,我係英國公民但我屋企又唔係英國,唔知 touch wood 封關畀唔畀我走。不過我張飛係 5 月

你有冇其他passport?

各位媽咪出盡法寶,改日期改價錢,依7年留學從未試過今次咁緊張!祝福大家仔女順利平安返香港!

醒目開學勳章

Taimum 發表於 20-3-25 18:26
各位媽咪出盡法寶,改日期改價錢,依7年留學從未試過今次咁緊張!祝福大家仔女順利平安返香港! ...

子女是父母的心頭肉, 錢洗左可以再賺, 安全最緊要, 祝願大家的小朋友身體健康, 順利回港, 安然渡過隔離期!  

1998Ruby1998 發表於 20-3-25 18:16
咁樣我好尷尬,我攞住英國護照,我係英國公民但我屋企又唔係英國,唔知 touch wood 封關畀唔畀我走。不過我 ...
我估你show HKID,再解釋應該得卦...到時至算啦
P.S.查理斯王子確診

3b 發表於 20-3-25 18:34
子女是父母的心頭肉, 錢洗左可以再賺, 安全最緊要, 祝願大家的小朋友身體健康, 順利回港, 安然渡過隔 ...

講得啱錢都係其次,最重要子女要平平安安,健健康康

你哋就好可以改到,我尋日幫阿女買cx今日直航15000蚊,今朝睇7千,即刻打去cx 問cancel penalty.佢話要收GBP300 ,計過比GBP300再買過都有著數,即刻cancel再book過,希望一陣上機順利

hongkeikei 發表於 20-3-25 17:40
Yes ar
I also take this cheap ticket to replace my daughter’s.
來回定單程?

hongkeikei 發表於 20-3-25 17:40
Yes ar

Manchester flight, boarding now

回覆 hongkeikei 的帖子

重訂及取消申請refund 都可以在網上做 <---可以網上取消和refund 機票咁方便?  我一陣試下先, 我剛剛重新買了張新机票, 同一日子, 只係遲4小時, 可慳返HK$9500 呀~~    真係唔該晒你啊!!

要23/3前訂先無penalty

wloi 發表於 20-3-25 18:46
我估你show HKID,再解釋應該得卦...到時至算啦
P.S.查理斯王子確診

除非封機場,否則無得阻,我覺得個trip essential