用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中轉校網用公屋地址可以嗎?
樓主: Gdbb0818
go

升中轉校網用公屋地址可以嗎?

little_yolky 發表於 20-3-24 18:25

公屋又好難查唔到,有住戶證嘛

咁都要有權果個有心去查至有用架。。。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

Gdbb0818 發表於 20-3-23 15:25

你明年定今年呀?如果明年而又有心轉咪去果區租間房住半年一半囉!有時睇下你有幾想吧了!我之前見過有人租成個單位,只係有時番下去,就係為左個校網!

In2c68 發表於 20-3-26 04:28
你明年定今年呀?如果明年而又有心轉咪去果區租間房住半年一半囉!有時睇下你有幾想吧了!我之前見過有人 ...

係最高峯嘅兔仔年呀。。。不過唔緊要啦,我問下架咋,因為我以前住果邊,不過因為買樓除咗名,我真係唔知原來犯法,我只係研究下,因為上網搵唔到有關資料,所以咪上嚟問下,我而家知就唔再諗了,唉,小朋友升中爭崩頭,希望我小朋友俾心機,有實力,就可以靠自行同叩門了

Gdbb0818 發表於 20-3-26 07:07
係最高峯嘅兔仔年呀。。。不過唔緊要啦,我問下架咋,因為我以前住果邊,不過因為買樓除咗名,我真係唔知 ...

呢個方法唔得咪第二個囉!升中又真係大事,而九龍城又真係好網,band1多band2又唔差!而大家只係把實際情況講出嚟,都好過大家唔出聲到時出事就大件事了!

In2c68 發表於 20-3-26 13:58
呢個方法唔得咪第二個囉!升中又真係大事,而九龍城又真係好網,band1多band2又唔差!而大家只係把實際情 ...

係呀,其實我好多謝大家回覆的,因為我真係唔識,本來都打算開學後問老師添好彩上嚟問人,如果唔係實嚇親老師,搬屋我就真係實在無能力,唯有小朋友靠自己俾心機啦

醒目開學勳章

Gdbb0818 發表於 20-3-26 14:12
係呀,其實我好多謝大家回覆的,因為我真係唔識,本來都打算開學後問老師添好彩上嚟問人,如果唔 ...

你本身係邊區? 同九龍城校網 差好遠?
兔年 而家只係三年級,仲有幾年時間,或者到時有能力呢!

conniecheung 發表於 20-3-26 15:01
你本身係邊區? 同九龍城校網 差好遠?
兔年 而家只係三年級,仲有幾年時間,或者到時有能力呢!
...

係差好遠呀,不過都無辦法啦,知道唔可行當然唔再諗,我會陪小朋友加油,等佢有實力考自行架啦,謝謝你回覆