用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 大家估計新冠病毒對紐西蘭國際生影響多大呢? ...
樓主: 1973
go

[澳紐] 大家估計新冠病毒對紐西蘭國際生影響多大呢?  

Crabtree 發表於 20-6-29 19:05
你女兒都會12月回港嗎?我而家唔敢買定明年回去機票?你買了未?

好好笑,話說我要改機票去12月尾返香港,但一直打唔通電話,試send email,後來有個上海電話打俾我,有位小姐用廣東話同我講,話收到我電郵,可以免費改去12月返。跟住我哋連日子航班都傾好晒,最後嗰位小姐再三問我,洗唔洗再確定清楚日期先,因為今次係紐航取消咗我航班,所以可免費改,但之後想再改就要收手續費。咁我唯有WhatsApp 問呀女,佢又上緊堂。嗰位小姐話同我留住個位,佢話我好難會打得到電話俾佢啦,所以佢會email新航班資料俾我,叫我儘快回電郵confirm新機位。收缐之後真係收到電郵,但我都要幾個鐘之後先聯絡到呀女,傾掂咗,然後覆email confirm。已經係兩個星期前嘅事!但我到而家都未收到紐航回覆確認新機票,最搞笑係,原先我買的航班係今日出發
8-)

你都好好彩,最終有人覆你並改到機票,但我想問點解改到12月尾?你女要考到12月尾先考完?改機票使唔使補差價?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 20-6-29 21:19
你都好好彩,最終有人覆你並改到機票,但我想問點解改到12月尾?你女要考到12月尾先考完?改機票使唔使補差 ...

講錯,係12月頭,我太激動了
8-)

回覆樓主:

似乎唔洗諗今年會俾國際生入境,
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-29/n-z-s-robertson-warns-not-to-expect-foreign-students-in-2020

NZ連2021 的APEC都改為網上,出年開唔開到真係好難講

天呀

有你每日也精彩~~~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊