用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 大家估計新冠病毒對紐西蘭國際生影響多大呢? ...
樓主: 1973
go

[澳紐] 大家估計新冠病毒對紐西蘭國際生影響多大呢?   [複製鏈接]

bbba05 發表於 20-6-8 13:13
今晚零晨會降級至alert level 1. 但仍然未有聲氣國際生幾時可以入境!

希望快快有好消息
有你每日也精彩~~~

bbba05 發表於 20-6-8 13:13
今晚零晨會降級至alert level 1. 但仍然未有聲氣國際生幾時可以入境!

集氣,快啲有好消息

anitawong21 發表於 20-6-1 09:33
我都未改機票,好采淨係得7月回港機票咋,之後乜都未買

前天終於收到email話NZ airline cancel我班機,可以等refund. 你打通電話嗎?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 20-6-10 00:13
前天終於收到email話NZ airline cancel我班機,可以等refund. 你打通電話嗎?

未呀,冇人聽,我上星email過NZ airline又冇覆過我。其實我之前有收過email話班機取消咗,要改後一日,仲一定要我打電話去confirm,但電話都人聽我嗰班程係回程機,去程上次已經搭咗,應該冇得就咁取消,我淨係想改期
8-)

anitawong21 發表於 20-6-10 00:33
未呀,冇人聽,我上星email過NZ airline又冇覆過我。其實我之前有收過email話班機取消咗,要改後一日,仲 ...

之前我都收到無咗原訂的內陸機,要第二日先可搭,好彩取消埋,否則我女要係Auckland 機場過夜。但之後係cheaptickets.com告知我班機取消了。

咁你係咪要每日打電話?可否在官網改期呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 20-6-10 07:40
之前我都收到無咗原訂的內陸機,要第二日先可搭,好彩取消埋,否則我女要係Auckland 機場過夜。但之後係ch ...

唉,官網?試過啦!打完booking reference ,又彈句叫我打電話俾佢哋吖嘛我冇每日打呀,都冇時間一直開住個電話等人接
8-)

紐西蘭航空6月底恢復飛日本航班,希望快啲到香港啦

https://ctee.com.tw/news/global/283266.html

cherrie^^ 發表於 20-6-10 22:59
紐西蘭航空6月底恢復飛日本航班,希望快啲到香港啦

https://ctee.com.tw/news/global/283266.html

恢復航班唔夠㗎,佢而家係唔俾外國人入境,就算可入境但要隔離14日後才可返學已經夠煩
8-)

係恢復航班都只係比紐西蘭國民乘搭?會蝕錢個喎!

其實我都預咗嚟緊如果要入境,就要隔離14日架啦

14日就14日,最緊要入到境

kinder17 發表於 20-6-11 07:39
14日就14日,最緊要入到境

無錯,我個女十分期待,佢話就算要佢自己一個人飛,一個人係酒店隔離,佢都無問題

但如果一個女仔自己係酒店隔離,我有問題呢

cherrie^^ 發表於 20-6-11 10:52
無錯,我個女十分期待,佢話就算要佢自己一個人飛,一個人係酒店隔離,佢都無問題

但如果一個女仔自己係 ...

唔足18歲唔可以去酒店check in㗎
8-)

anitawong21 發表於 20-6-11 11:06
唔足18歲唔可以去酒店check in㗎

就係咁先最麻煩囉,跟著我返嚟香港又14日,真係暈

冇國際生,大學要搶客,大贈送

https://www.tvnz.co.nz/one-news/ ... -keeping-numbers-up

bbba05 發表於 20-6-12 16:15
冇國際生,大學要搶客,大贈送

https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zealand/victoria-university-wellin ...

今年NCEA減分嗰度先好笑,其實大學酌情處理咪得囉⋯⋯
8-)

anitawong21 發表於 20-6-12 17:00
今年NCEA減分嗰度先好笑,其實大學酌情處理咪得囉⋯⋯

加分定減分?另外,番唔到nz嘅海外生可以online考ncea,  唔知可以點樣確保公平

bbba05 發表於 20-6-12 17:07
加分定減分?另外,番唔到nz嘅海外生可以online考ncea,  唔知可以點樣確保公平

...

https://www.nzqa.govt.nz/about-us/news/ncea-and-university-entrance-changes-for-2020/

Online真係唔知點,會唔會去某一個地方統一考試?但其實11月可能可以返去都唔定
8-)

我仔監護人打來話唔駛諗term4可以過去,佢話索性出年term 1過去(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️
有你每日也精彩~~~

hongmi 發表於 20-6-14 16:41
我仔監護人打來話唔駛諗term4可以過去,佢話索性出年term 1過去(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️
...

8-)

hongmi 發表於 20-6-14 16:41
...

‹ 上一主題|下一主題