用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 羅氏基金出左 offer
樓主: ywtsang
go

羅氏基金出左 offer   [複製鏈接]

同行到底 發表於 20-3-20 18:43
我今天都收到信, 如直資福建同羅氏大家會點決定呢?

你小孩子喜歡哪一間? 問一問他/她的意見,一起討論。

PINK2007 發表於 20-3-20 22:21
但福建banding高d!
揀學校唔好只睇BANDING, 要睇吓學校適唔適合個仔先得....

ywtsang 發表於 20-3-20 18:20
回覆 snowwhitemama 的帖子

係 wo , 有 獎學金申請..不過级 1x ....得 減1/5  成績表都冇寫级幾
我仔的小學都無名次的,, 我仔校舊年有4人入左, 但有一個因匯基收左所以無讀, 其餘3人包括我仔都讀羅氏, 3個都有申請獎學金, 小學只能比3個學期的級名次, 無總名次, 最後羅氏應該幫我地問返小學, 係問到, 因為批獎學金時, 通知信有寫小學全年總名次, 我地3個都有獎學金, 其中一個仲要級一全額收晒....

回覆 PINK2007 的帖子

banding 又高又低, 年年有上落...神校的5**年年唔同

ywtsang 發表於 20-3-21 08:46

banding 又高又低, 年年有上落...神校的5**年年唔同

是的!
http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

利申, 冇報福建...報左
英華 -
培基
羅氏
聖瑪加利  
颜保
滙基

除了羅氏撞培基 ,冇 int 培基 ..( 當時選羅氏, 收50-60人 ,都有 千幾2千人int, 2 曰 朝7 晚6  , 1個鐘1round, 每round 100人)
其他冇撞 int , 颜保上午
滙基下午, 不過最後取消

今日收到羅氏電話叫注册(A**)隊,但仲等緊匯基,同顏保齡,咁注册先定點?

梗係先註冊啦!最多等到註冊日deadline 當天才去

回覆 susuwai 的帖子

都係,多謝您意見。希望呢兩日匯基有消息。

luisuikuk 發表於 20-3-26 15:48

都係,多謝您意見。希望呢兩日匯基有消息。

恭喜你脫離全軍覆沒行列(如我沒記錯)(emoji)(emoji)(emoji)

報三間,依次匯基第一,顏保齡第二,羅氏第三選。匯基最想入,羅就五五半,因地點較遠。
Anyway 報左先,自行應該瓜硬,又唔想大抽獎。

luisuikuk 發表於 20-3-26 15:40
今日收到羅氏電話叫注册(A**)隊,但仲等緊匯基,同顏保齡,咁注册先定點?

請問最後註冊日系幾時?
http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

今午收電話,職員話呢兩日要注册,我約星期六上午去。

luisuikuk 發表於 20-3-26 16:32

今午收電話,職員話呢兩日要注册,我約星期六上午去。 ...

Congratulations

luisuikuk 發表於 20-3-26 15:40

恭喜晒
請問幾點收到電話?係仔仔定囡囡?

回覆 zoemamaling 的帖子

女,三時半左右。

luisuikuk 發表於 20-3-26 18:02
回覆 zoemamaling 的帖子

女,三時半左右。

Thank you

羅氏都幾多正選位放出,身邊幾個有正取生和後備生都放棄咗,感覺吾知以什麼準則去選學生,可能冇咗面試加上正取生放棄,給後備的已是看運氣

回覆 boytom 的帖子

我都放左, 佢地有 1st interview .考中英數, 所以看成績

回覆樓主:

現在還有JM收到後補位call嗎?
今年估計有2k人報羅氏,雖然所有面試取消,但好似唔係全部有通知2nd in?
另每個級別a**, a⋯有幾人?今年講座校長說收100新生,機會照計(比往年大,加上有得知道自行結果再決定決定讀唔讀直資,應該多位放,排a的有沒有機會?

‹ 上一主題|下一主題