用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英生回港想在酒店隔離,有介紹?
樓主: brother4
go

[英國] 英生回港想在酒店隔離,有介紹?   [複製鏈接]

ydoris 發表於 20-3-20 18:47
我訂左遠東絲麗。剛剛check in 左。好好呀。平!

請問是荃灣那間絲麗酒店嗎,可pm我電話嗎?兒子突然改了機票提早回來。謝
可憐天下父母心 :cry:

回覆樓主:

已卜了ymca,多謝jm們無私提供資料,等我唔駛咁彷徨,不過佢都好坦白話外牆做緊裝修會嘈,但無辦法啦,我貪佢有獨立冷氣,感覺會安全啲。

回覆 mimikitty28 的帖子

我剛剛都打電話去ymca, 但係我擔心裝修會好嘈, 始終佢哋14日不能夠離開房間,所以我放棄咗

已pm

回覆 didier99 的帖子

已check 中旅, 話全部酒店係中央冷氣.........

Airbnb , 而家仲有好多選擇,可 fiIter 入面有單獨廚廁甚至幾多間房

不過我建設大家開心見誠同對家講,因 airbnb 入面其實好多都係小型酒店來的,萬一間酒店唔接受呢一類客人,去到盞搞.

回覆樓主:

請問仲有邊間有位? 28號番,但問左好多間都無曬位

回覆樓主:

ymca問了都full

回覆樓主:

剛問中旅社有29987777,佢介紹九龍得-間酒店
銅鑼灣的利景酒店28335566、灣仔遨舍衞蘭軒22923000、帝盛酒店集團旗下9間酒店灣仔35521111,觀塘39896888,旺角39872288,荃湾39966666都願意接收檢疫者入住。利景酒店指出,入住時要簽署一份文件以證明入住者屬自我隔離人士,酒店會提供一星期一次打掃房間服務、3天清理一次房內垃圾;衞蘭軒更有檢疫14晚套餐,收費6,200元,其間不會提供打掃房間服務,垃圾可放於房間門口待職員清理;帝盛酒店集團酒店最近亦推出14天及27天長期住宿優惠,價錢由3,920元起,入住時會被要求申報健康情況及旅遊記錄,並盡量安排入住指定樓層房間,其間無打掃房間服務。如心南灣海景酒店39688888更安排以機械人送餐到房間

brother4 發表於 20-3-26 16:23
剛問中旅社有29987777,佢介紹九龍得-間酒店
銅鑼灣的利景酒店28335566、灣仔遨舍衞蘭軒22923000、帝盛酒 ...

謝謝資料,朋友都找了好多間,全部full/不接,我先把資料交比朋友,謝謝

Siuchoi 發表於 20-3-26 10:48

我剛剛都打電話去ymca, 但係我擔心裝修會好嘈, 始終佢哋14日不能夠離開房間,所以 ...

我問過仔,佢話唔緊要我先卜。

靚媽媽 發表於 20-3-26 17:47
謝謝資料,朋友都找了好多間,全部full/不接,我先把資料交比朋友,謝謝
...

有冇問過尖沙咀luxe manor 酒店?有做隔離14 天package

CPW628 發表於 20-3-22 15:45
我今晚會拎嘢過去 幫妳問下
我 book 時 $400 + 10%
另 TST YMCA 外牆維修 係冇景觀

我也今天幫孩子卜了ymca,想問你係拎日用品比佢嗎?是放在counter定點?你可多分享那兒的環境嗎?有餐廳可叫食物嗎?謝謝。

靚媽媽 發表於 20-3-26 15:38
請問仲有邊間有位? 28號番,但問左好多間都無曬位
有無問上環九如坊,早幾日問仲有位,加左價,宜家$8888,朋友個仔上星期開始住,收六千幾

mimikitty28 發表於 20-3-27 00:22
我也今天幫孩子卜了ymca,想問你係拎日用品比佢嗎?是放在counter定點?你可多分享那兒的環境嗎?有餐廳可叫 ...

第一日 買定 d 杯麵 飲品比佢
每次拎嘢 叫外賣 要同前枱職員講 職員要一齊上 因怕外來人會入房
外賣可叫 Food Panda 或其他餐廳都得
YMCA 外牆維修 望唔到外面
YMCA 不會執房 如要 佢要你自己放用過嘅床單入落垃圾袋放門外 打電話叫職員收 垃圾都係
我有拎反比佢 所以我有放底餐具比佢
我有放低一小枝洗潔精比佢洗
我又再 Manning 買左棉質嘅即棄內褲
如果男仔可帶定鬚刨

回覆 August07 的帖子

多謝報料  

剛打去YMCA 再問入住詳情,職員話昨日有人確診,該層已封,消毒緊,我個仔明天入住,都吾知住吾住好,大家book 左YMCA 既家長,你地轉吾轉洒店,但問過好多間,明天入住已無位

CD 發表於 20-3-27 15:16
剛打去YMCA 再問入住詳情,職員話昨日有人確診,該層已封,消毒緊,我個仔明天入住,都吾知住吾住好,大家b ...

剛問中旅社有29987777,九龍和香港各—間酒店,14天共8千幾。。。

brother4 發表於 20-3-27 15:30
剛問中旅社有29987777,九龍和香港各—間酒店,14天共8千幾。。。
Thanks

CD 發表於 20-3-27 15:16
剛打去YMCA 再問入住詳情,職員話昨日有人確診,該層已封,消毒緊,我個仔明天入住,都吾知住吾住好,大家b ...

我下星期住,個人覺得佢係負壓房同獨立冷氣,如果不同層我接受,因為如果在自己屋苑有人確診都唔會搬走,除非是大爆發。況且依家都租唔到,我相信ymca會做好措施。
‹ 上一主題|下一主題