用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英生回港想在酒店隔離,有介紹?
go

[英國] 英生回港想在酒店隔離,有介紹?  

朋友孩子回港,好似有D本港酒店可提供隔離,有介紹?

brother4 發表於 20-3-19 23:14

希望幫到手

cykk 發表於 20-3-19 23:43
希望幫到手

回覆 brother4 的帖子

我訂左今日去住,再話俾妳地知情況啦!

回覆樓主:

帝盛冇位,如心不收,絲麗有位住6千起,另每日三歺250元起。。。

可以住酒店隔離?今日有新聞講吾得

有啲酒店有獨立冷氣、可以開窗,酒店自己做宣傳。

我訂左遠東絲麗。剛剛check in 左。好好呀。平!

ydoris 發表於 20-3-20 18:47
ydoris, 請問隔離14日, 住酒店應是14天13晚,還是15天14晚呢?

回覆 lamb2003 的帖子

其實酒店問過我架住14定15,我吾識答。佢就吾知點咁俾左個日期同價錢我。check in 個時我無睇架,俾左阿囡keep。妳訂個時再詳細問一次啦!我估係14日。佢廣告都係寫14日。政府有無寫明架呢?張紙我無睇架。

ydoris 發表於 20-3-20 21:42

其實酒店問過我架住14定15,我吾識答。佢就吾知點咁俾左個日期同價錢我。check in  ...

請問間房是否好細?乾淨嗎?

ydoris 發表於 20-3-20 21:42

其實酒店問過我架住14定15,我吾識答。佢就吾知點咁俾左個日期同價錢我。check in  ...

我問過酒店話14晚

洗衣服酒店如何安排?

回覆 Umi 的帖子

我無入去房,目測係好似日本三星酒店大小。好彩我有雙人床。無既俾兩張單人床。吾會打掃,想換床單自己放門口佢換俾妳。

ydoris 發表於 20-3-20 18:47
請問是否獨立冷氣杏可以開窗?唔該

brother4 發表於 20-3-19 23:14

今早找了L’hotel island south. 係黃竹坑,有收隔離人士,昨天東張西望介紹過,有機器人送歺或外買到房門,每天量體溫一次,一星期清潔房2次,工作人員全副保護衣入房換毛巾丶床單!我覺得幾好,所以訂左比女今日入去住14日。

Umi 發表於 20-3-21 11:30
今早找了L’hotel island south. 係黃竹坑,有收隔離人士,昨天東張西望介紹過,有機器人送歺或外買到房門 ...

$?

brother4 發表於 20-3-21 11:32
$?

淨房$600/日,如果要包3歺另+$250/日,可以叫foodpanda or deliveroo等由機器人送到房門

Umi 發表於 20-3-21 11:35
淨房$600/日,如果要包3歺另+$250/日,可以叫foodpanda or deliveroo等由機器人送到房門
...

cykk 發表於 20-3-19 23:43
希望幫到手

但係唔收18歲以下隔離學生,我問咗幾間都話唔收