用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國大城市情況... 緊急
樓主: et.et
go

[英國] 英國大城市情況... 緊急   [複製鏈接]

SumSumBB 發表於 20-3-18 11:50
如果郊區出事就變孤城,要確保孩子有人照顧
我兩個互相照顧!

Taimum 發表於 20-3-20 20:05
我兩個互相照顧!
Taimum,Hi, 我女最後都回港。
星期三晚收學挍電郵話宿舍close,我立即book 機票過英國。點知半夜知道無試考,就立即book 機票比她回港。

你兩涸仔乎足情深可互相依靠真好。

TKSMOM 發表於 20-3-20 22:22
星期三晚收學挍電郵話宿舍close,我立即book 機票過英國。點知半夜知道無試考 ...
兩兄弟28号飛如果順利的話,阿哥話如果真的封機場,就改期再遲D先返!

我兒將安排下月初回來 , 但撞正個女 final year 考試不容有失 , 兒子實不宜家中隔離.  

當時無留意個廣告 , 我係逐間酒店打去問 , 大部份都不接受作隔離租用的 , 但仍找到除左帝盛之外仲有以下 :  

1. 尖沙咀君怡 and ymca
2. 旺角假日
3. 油麻地逸東

價錢都係 5 - 7 千左右 , 要留意每間以下的安排
1. 膳食 -  有 d 話可以叫外賣 , 會有專人送上去 , 有 d 話外賣員要自己送上門口(未必間間肯)
2. 清潔 -  有 d 每天清潔 , 有 d 幾日一次,  有 d 話明 14 天內無清潔 ,  亦有第一天比定床 , 毛巾自己搞
3. 探訪 -  大部份都話唔建議 , 但可送湯水見上一面

最後我租 Apartment , 主要原因係:
1. 並非中央冷氣 , 甚至可以開窗
2. 彈性大 d , 過多 7 日最高危期 , 父母可以去探下佢 (當然亦要好好保護自己)
3. 可以自己煮食
4. 可早幾個鐘去消毒

我係坦白問業主會否介意的 , 而事實上個仔是健康的 , 以上資料僅供參考.

武航 發表於 20-3-23 11:22
我兒趕不及 17 前回來,  又撞正個女 final year 考試不容有失 , 兒子實不宜家中隔離.  

當時無留意個廣告  ...

有介紹?$?

TKSMOM 發表於 20-3-20 22:22
星期三晚收學挍電郵話宿舍close,我立即book 機票過英國。點知半夜知道無試考 ...
阿女返到未?

回覆 brother4 的帖子

真係有需要的話 , 我建議租 apartment , 原因之前講左.
去 airbnb 看看有好多 ,  都係幾千 , 但應貴過酒店 ,
強力建議坦白同業主講 , airbnb 入面其實好多都係小酒店來的 , 到時租左去到唔比住就盞搞.

武航 發表於 20-3-23 12:02
回覆 brother4 的帖子

真係有需要的話 , 我建議租 apartment , 原因之前講左.

明白,thx

回覆 candy_媽媽 的帖子

因為大城市影響首當其衝
‹ 上一主題|下一主題