用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DEL [複製鏈接]

DEL

0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

mingm114 發表於 20-3-16 11:37
請教各家長以下的直私校那些是: - 有呈分沒呈分
- 可抽獎不可抽獎
- 行IB
-  行DSE - 是否沒有呈分便不可以抽獎? 再考其他中學沒有呈分會很困難嗎?
全部直資無抽獎,部份私小無抽獎,部份係自己KG嘅學生先無抽獎行IB,無乜邊間小學行IB,我知得啓思 (你個表好似無呢間)
行DSE?? 小學唔會考DSE,你想講本地課程?! 其實好難分,因為點都有d校本課程,不過,你堂全部係本地課程就無錯

定係,你問緊中學?!
你個list咁多學校,無人會幫到你,你自己一間一間學校check啦!

呈分,另外一個貼講,應該唔難搵
恐龍家

醒目開學勳章 王國長老

去首頁用搜尋工具會搵到。一次過要咁多資料,一個鐘都答唔完

小曳人 發表於 20-3-18 14:10
全部直資無抽獎,部份私小無抽獎,部份係自己KG嘅學生先無抽獎行IB,無乜邊間小學行IB,我知得啓思 (你個表 ...

你好好!
我睇到覺得邊個會咁好心答佢?
除咗google大神...

小曳人    發表於 20-3-19 07:41

醒目開學勳章 貢獻勳章

NNbaby 發表於 20-3-19 01:24
你好好!
我睇到覺得邊個會咁好心答佢?
除咗google大神...

可能被d仔長期訓練之下,我任何問題都會試答 ,並提供解決方案
恐龍家

醒目開學勳章 王國長老

mingm114 發表於 20-3-16 11:37
請教各家長以下的直私校那些是: - 有呈分沒呈分
- 可抽獎不可抽獎
- 行IB
問既有龍校............齋得小學點考 DSE.............. 德雅小學同中學分左手............中學係女校........讀小學既係仔點算.............

相信谷歌大神會幫到你

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

其實如果樓主係自己出個list,入面填咁一部份資料,再叫大家補充或求證,咁應該會好啲~~~

tummypooh 發表於 20-3-19 17:31
其實如果樓主係自己出個list,入面填咁一部份資料,再叫大家補充或求證,咁應該會好啲~~~ ...

嚇到樓主del晒啲舊post
好多家長都係刨ek,將有用既資料自己儲低,或者上學校網頁睇,focus十間八間心儀既,唔會開po伸手問幾十間直私資料

醒目開學勳章 王國長老

NNbaby 發表於 20-3-20 12:38
嚇到樓主del晒啲舊post
好多家長都係刨ek,將有用既資料自己儲低,或者上學校網頁睇,focus十間八 ...
EK 個 search 係有不足之處, 資料總有參考價值, 連爬文都唔做, 一野掟晒港九新界直私小學出黎問, 真係俾流料都未必知
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題