用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2020/2021 王錦輝中一offer揮手區
go

2020/2021 王錦輝中一offer揮手區

2020/2021 王錦輝中一offer揮手區想了解除學費外雜費多貴嗎?

回覆 epseps 的帖子

沒有人嗎?

每半年一千幾雜費

WKF系收1000份申請表收35個外來學生嗎?我系網上見到噶。你小朋友系band幾學生啊?我地都有offer

回覆 donnywin 的帖子

Band 1

之前網上有寫1000申請收35 1000申請應該是真的,我申請號碼去到9xx

你小朋友系B1B學生嗎?唔知道選嘅35個學生會唔會有band2呢。你地take  offer嗎?

1000個點會得全band 2,我信band 1都收唔晒,小學部都咁多人爭喇.
https://dse.bigexam.hk/zh-hk/ssp/school/375,近年都1B-1C

你睇下「升中派位」新發表嘅2020升中B1中學名單,我問左WKF點解系B2-B1C,入邊有分析,我都唔明

https://www.hkbuas.edu.hk/s/s10_score_c.html
這間學校有部分學生考GCE AL所以不能直接比較其他數據

75%以上3322+2已經叫band 1中學,一半入3大已經唔錯

A-School同學們今年在HKDSE中再創佳績。其中約四分之三同學符合JUPAS本科課程的一般入學要求(即四個核心科目及一個選修科目的"3322+2"),在四個核心科目和大部分選修科目中,同學們獲第四級及第五級或以上的比例遠高於全港平均水平。有賴優異的成績,82%同學在JUPAS中獲取錄,其中約半數來自香港大學、香港中文大學和香港科技大學。

所以我會take offer.

因為佢哋都有分析,睇下佢哋分析都可以多了解,我睇呢D成績都覺得好好啊,不過可以從人地嘅分析中再了解多D,睇下係咪真是咁樣。咁呢覺得佢地講嘅數字同分析有冇問題啊?我就唔識了

我個case就簡單啲,我住北區,因為學校講明band 1學位唔夠,band 1生都有機會入band2中學,所以叫我地一定要向外發展,所以現在王錦輝收一定讀,之前連林大輝收都有諗過,當然最尾沒有take offer喇

epseps 發表於 20-3-20 13:32

我個case就簡單啲,我住北區,因為學校講明band 1學位唔夠,band 1生都有機會入band ...

恭喜

回覆 nillnill 的帖子

你應該都是北區大埔家長

我剛剛註冊左喇!

epseps 發表於 20-3-21 12:06
回覆 nillnill 的帖子

你應該都是北區大埔家長
北區家長

你好,我仔也有王錦輝offer, 他屬b1,我們會暫時take offer, 本身油尖旺區,應該夠band 1位,所以唔知搏唔搏抽獎好?阿仔本身有一間心儀津校,但自行肯定唔得,統一派位看lucky與否!
王錦輝係這兩年dse成績較好!能否持續真係唔知,所以都唔知選它還是搏抽獎?

請問小朋友校內情況如何?多功課嗎?讀得開心嗎?

我最後都放棄咗另一間直資,去咗王錦輝註冊。

我都註冊左了