用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍華仁面試
樓主: 嵐嵐mimi
go

九龍華仁面試  

醒目開學勳章

kyy 發表於 20-3-28 14:13
Ok no problem , 我只是參考前幾年的面試內容問一下吧了

我冇了解之前九華面試方式,不過阿仔in完已經完全放鬆晒,又開始打機啦

嵐嵐mimi 發表於 20-3-28 14:20
我冇了解之前九華面試方式,不過阿仔in完已經完全放鬆晒,又開始打機啦
...

過埋今天,塵埃落定了,可以輕鬆下

嵐嵐mimi 發表於 20-3-28 13:55
阿仔都in完,我地提早10分鐘就login, 諗住較好個鏡頭,等左唔夠5分鐘,老師就出現,提早左5分鐘開始,不過 ...

我諗住早10分鐘入,test audio, 點知一入兩個呀sir 已經係度,我上左鏡。 仲話let's start!!!    

醒目開學勳章

ggbwong 發表於 20-3-28 14:24
我諗住早10分鐘入,test audio, 點知一入兩個呀sir 已經係度,我上左鏡。  仲話let's start!!!  :w ...

提早左咁多

嵐嵐mimi 發表於 20-3-28 14:24
提早左咁多

不過呀仔都答得麻麻。

我諗住早10分鐘入,test audio, 點知一入兩個呀sir 已經係度,我上左鏡。  仲話let's start!!!  :w ...

呀媽入鏡你地都留係度看?我仔叫我不要睇,但我怕中間如果有技術問題要處理咋

kyy 發表於 20-3-28 14:30
呀媽入鏡你地都留係度看?我仔叫我不要睇,但我怕中間如果有技術問題要處理咋
...

我諗住測試音效,鬼知會咁快係度等緊呀仔。    可能真係個個in 唔夠十分鐘,佢地可以快d.

ggbwong 發表於 20-3-28 14:33
我諗住測試音效,鬼知會咁快係度等緊呀仔。    可能真係個個in 唔夠十分鐘,佢地可以快d. ...

呀sir 可能好記得你地

係啊, 個女MISS 好細聲, 我阿仔要求repeat兩次...

我們也in 完了,不知今天in 到幾點

cherry_bird 發表於 20-3-28 16:21
係啊, 個女MISS 好細聲, 我阿仔要求repeat兩次...
IN我仔嗰2個呀SIR都好細聲,我仔成日要再問,我怕佢地以為我仔聽唔明.....其實咁見真係好影響......寧願直接去考

初頭我忘記左俾佢身份證同信件,太緊張啦!攪完老師話唔可以搵人提,佢地知有人係隔離,大佬呀......個個都驚萬一有阻濟都可以協助啫,佢地真係以為好容易攪!我地第一次裝同用咋...

醒目開學勳章

winnie_kin 發表於 20-3-28 17:41
初頭我忘記左俾佢身份證同信件,太緊張啦!攪完老師話唔可以搵人提,佢地知有人係隔離,大佬呀......個個都 ...

其實係屋企網上面試,學校都預左會有家人係旁邊,我就入左房,留個廳俾阿仔面試,不過我都開左門,怕突然電腦有問題都可以出去幫手

我已知道衰硬!唯有睇自二嗰間好唔好彩

回覆樓主:

面試完,今日就係全程窒窒下,又聽唔清楚問咩,仲斷幾次線,激死人

今次視像面試無諗過學校嘅聲音效果係咁差,我哋都係全程都窒窒下,d回音又大,Miss 聲音又細聲,差不多每一條問題都要Miss repeat多一次先依稀聽得清楚

其實我覺得OK哦,我就算係房都聽到個仔同老師的流暢對話

回覆 hkpuleo 的帖子

聽落校方安排得不大好, 多人反映老師細聲聽不到, 校方安排令人失望!

其實zoom用headset會好好多

小乖豬 發表於 20-3-29 00:42
回覆 hkpuleo 的帖子

聽落校方安排得不大好, 多人反映老師細聲聽不到, 校方安排令人失望!
好唔好呢個就真係見仁見智啦,不過zoom基本上都係好大路嘅一個video conference 嘅app。評心而論,我係房都可以聽到係佢哋對話。係窒都係我個仔回答個陣自己口窒窒啫...