用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 決定留英國的學生家長意見
樓主: hikozan
go

[英國] 決定留英國的學生家長意見  

bigeyemum 發表於 20-3-19 02:25
呢個時間返會否風險大?怕感染!

同意!會唔會遲啲走會好啲呢

bigeyemum 發表於 20-3-19 02:25
呢個時間返會否風險大?怕感染!

現在唔返,怕日後封城
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

CM.MUN 發表於 20-3-19 02:19
啱啱睇到新聞,已經宣布星期五停課,取消5,6月考試

5,6月考試是指GCE A Level and GCSE 嗎?

mikeka 發表於 20-3-19 02:42
5,6月考試是指GCE A Level and GCSE 嗎?

新聞

Thanks ! Just found the info

https://www.google.com.hk/amp/s/www.independent.co.uk/news/education/education-news/coronavirus-schools-closed-uk-when-exams-cancel-latest-government-update-a9409821.html?amp

Re: 取消GCE A Level and GCSE Exam

回覆樓主:

Deleted

TTEE1819 發表於 20-3-18 21:32
所以,大家都要等公佈。

已經宣佈左取消今年GCE A level and GCSE

回覆 Crabtree 的帖子

Thanks ,我以為你之前買到25/3 CX直航, 之後再買到20/3CX 直航, 跟著就轉左20/3,放番25/3出來. 所以想問下點手續轉,因25/3 CX 直航已比錢and confirmed

Taimum 發表於 20-3-16 13:28
寄D感冒藥可以嗎? 我見到有其他group講話唔可以寄藥! 我兩個仔都有藥傍身, 每次返嚟香港都會幫佢補充食 ...
直接係英國amazon 買,寄返英國本土。唔使寄。

小加子 發表於 20-3-18 12:38
如果封城,香港寄去的物資還會送到子女手上嗎?
直接係英國amazon 或者本土嘅網店買啦,寄返本土會好快。
依家無乜機去英國,郵件處理好慢,就算寄DHL 都要好耐先到。 好似之前香港同日本咁,成個月先收到件。

3930 發表於 20-3-19 04:05
回覆 Crabtree 的帖子

Thanks ,我以為你之前買到25/3 CX直航, 之後再買到20/3CX 直航, 跟著就轉左20/3,放 ...
打電話去環球熱線27473333(24小時),近排,你要預兩三小時才輪到接聽你的電話,我這幾天的經驗

mikeka 發表於 20-3-19 03:08

已經宣佈左取消今年GCE A level and GCSE

我都收到最新消息,取消考試,都唔知點好。有排煩⋯⋯

......

回覆樓主:

見上網有D人去學校揾D中國留學生,好似好火爆,最後見學校宿舍俾破壞,真不要出外

delfin 發表於 20-3-19 02:40
現在唔返,怕日後封城
封城都比外國人走?

Taimum 發表於 20-3-19 11:26
封城都比外國人走?

我估封城會停所有international flights, 之後再等政府外交層面安排包機。如果仍然在英做好準備隨時搵中國領事館求助,叫子女執定一個走佬袋

想留底都唔得。全國停課現在都唔知點攪?

小加子 發表於 20-3-19 12:51
我估封城會停所有international flights, 之後再等政府外交層面安排包機。如果仍然在英做好準備隨時搵中 ...
I will change the departure from Heathrow airport to Birmingham airport, hopefully can leave if London is locked down