用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德 vs 維多利亞
go

根德 vs 維多利亞

小朋友而家讀緊銅鑼灣維記PN, 讀得都好開心。小朋友比較好動唔係好坐得定。

掙扎緊轉唔轉根德因為我地本身住九龍區同埋諗緊學校可能可以令囡囡discipline d 同銜接到小學

不過我見多人話根德好谷老師好嚴所以都想問下大家意見

暫時未諗住入國際學校唔知邊間會適合d?

謝謝!

Spcc好難入喎有冇識人?如果係n無,入嘅機會率唔算高,你可能要大力催谷小朋友先得。

vince214 發表於 20-3-11 19:11
小朋友而家讀緊銅鑼灣維記PN, 讀得都好開心。小朋友比較好動唔係好坐得定。

掙扎緊轉唔轉根德因為我地本身 ...

KV較傳統同嚴,如果好動唔係好坐得定,可能不太適合

維記論升小出路,應該較闊,可考慮直私,VSA或國際

如果本身坐唔定,入kv train下都好。
有無siblibgs跟,如果quit了pn.之後多數入唔反

vince214 發表於 20-3-11 19:11

掙扎緊轉唔轉根德因為我地本身 ...

小朋友今年係Kv K1 學生,學校非常注重紀律,但老師唔惡非常有愛心. 個個家長都很滿意冇選錯學校

應該好少人會咁樣放棄?銅鑼灣vic 有VSA backup好似有保障d啵!

想讀vsa揀Vic, 津小揀kv

前KV用家 KV一D都唔谷仲好有愛心 不知幾好