用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPCC定DGS?
樓主: 小乖豬
go

SPCC定DGS?  

fatman69 發表於 20-3-8 15:35
明天收成績表後,你對埋個成績對照表先去想啦!可能科科都係upper quarter呢!
...

F.1 科科 above upper quarter 唔係好難啫, 其實初中使乜咁緊張, enjoy F.1, F.2 honeymoon year 嘅學校生活,  F.3 先開始緊張都未遲。

Sheep06 發表於 20-3-8 16:10
F.1 科科 above upper quarter 唔係好難啫, 其實初中使乜咁緊張, enjoy F.1, F.2 honeymoon year 嘅學校 ...
好同意。中-二唔玩等幾時?

Sheep06 發表於 20-3-8 16:10
F.1 科科 above upper quarter 唔係好難啫, 其實初中使乜咁緊張, enjoy F.1, F.2 honeymoon year 嘅學校 ...

對學霸尼講梗係easy,對我呢D就科科過中位,入到頭100都好開心!

讀邊間都可以好hea,但盡信無乜壓力下好輕鬆,可能要問多啲其他用家,或許有唔同嘅理解~~~

goodmama2003 發表於 20-3-8 16:38
係,唔使食學校飯堂D頹飯,中午行出街馬上眼前一亮!心情大靚!食完飯再加杯珍珠奶茶係常識。 ...
你女觉得学校压力大嗎?

mcl203 發表於 20-3-8 16:38
讀邊間都可以好hea,但盡信無乜壓力下好輕鬆,可能要問多啲其他用家,或許有唔同嘅理解~~~
...
樓上話top quartile 好easy 就真係想喊。

不過我覺得好多比較熱心分享名校嘢的EKer 都是勁人,搞到我有時唔好意思講太多

interview 發表於 20-3-8 16:59

不過我覺得好多比較熱心分享名校嘢的EKer 都是勁人, ...

咁我都知某些學生真係可以好hea,上堂瞓覺和睇片嘅,咁要睇各人嘅目標係乜~

回覆樓主:

如果樓主細女選DGS,以後開親SPCC vs DGS呢類帖,樓主就係最佳用家,會有客觀品評。

interview 發表於 20-3-8 16:59

不過我覺得好多比較熱心分享名校嘢的EKer 都是勁人, ...
你女两间都收,都係劲人啦!只係-山总还有-山高,明白就唔好俾压力自己。

goodmama2003 發表於 20-3-8 17:19
適當的壓力係好的,碳原素長期有適當的壓力,可以變成鑽石!可惜我女真係hea呢!汗顔! ...
女乜元素都唔係,所以有無压力都唔会变鑽石……甚至水晶都唔係~

Yanamami 發表於 20-3-8 17:12
你女两间都收,都係劲人啦!只係-山总还有-山高,明白就唔好俾压力自己。 ...

唔係兩間都收啊,一大一細而已

今年也有報SPCC 不過機會渺茫,不是有得揀一類。我撘嘴而已

goodmama2003 發表於 20-3-8 17:27
佢原來係翡翠,唔使要壓力了。
巧难了……

interview 發表於 20-3-8 17:25
唔係兩間都收啊,一大一細而已

今年也有報SPCC 不過機會渺茫,不是有得揀一類。我撘嘴而已

You'll never know. Let's see.

Sheep06 發表於 20-3-8 11:14
你都好大信心SPCC 必收喎

其實我都會諗定如果有幸收會點簡因到時可能會好短時間要交留位費,但唔敢係到問就係怕人咁講

02413124 發表於 20-3-8 19:32
其實我都會諗定如果有幸收會點簡因到時可能會好短時間要交留位費,但唔敢係到問就係怕人咁講:happ ...

放心,8月先收9月份學費,想放棄SPCC個位全身而退好容易!

fatman69 發表於 20-3-8 20:03
放心,8月先收9月份學費,想放棄SPCC個位全身而退好容易!

人得一個,唔係讀的話就唔好阻住人個位麻越諗得耐,越囉囉攣