用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問澳洲學生機票?單程機票?倒頭飛?
go

[澳紐] 想問澳洲學生機票?單程機票?倒頭飛? [複製鏈接]

想請教各位:

1.想問澳洲有沒有學航公司有學生機票? 如何申請/買? 跟一般票有何不同? 要經agent買?
2. 升學那一程機票, 應單程?

3. term break 機票是否買倒頭飛來回機票?

thanks

4    0    0    0

我所知agent可以幫你買學生票,但係其實自己買,有時會平啲,同埋彈性啲

請問經Agent買學生票,若要改日期,是否都要經agent改?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

醒目開學勳章

Crabtree 發表於 20-3-11 18:53
請問經Agent買學生票,若要改日期,是否都要經agent改?

經agent買就所有改票取消etc都要經agent,我就自己直接同航空公司買,方便啲,唔駛下下等agent覆價錢同有無位咁

jcy 發表於 20-6-27 16:28
經agent買就所有改票取消etc都要經agent,我就自己直接同航空公司買,方便啲,唔駛下下等agent覆價錢同有 ...

學生票來回幾多錢呢?有什麼好處呢?

jcy 發表於 20-6-27 16:28
經agent買就所有改票取消etc都要經agent,我就自己直接同航空公司買,方便啲,唔駛下下等agent覆價錢同有 ...

請問怎樣在官網買學生機票?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 20-6-27 16:38

cx有專頁買學生票,
https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/offers/flight/student-ticket-fares/student-fare-flight-to-australia-new-zealand-origin-hong-kong.html

bbba05 發表於 20-6-27 16:51
cx有專頁買學生票,
https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/offers/flight/student-ticket-fares/studen ...

謝謝你,但我女要再坐內陸機,這程怎買學生機票呢?

醒目開學勳章

iceberg222 發表於 20-6-27 16:33
學生票來回幾多錢呢?有什麼好處呢?

我只係第一次出過學生飛,學生票好處係行李多啲,日期時間只要有位可以任改,好似係一年買2/3套就可以入lounge,但係價錢其實一啲都唔平,之後都唔係買學生票,因為學校所有假期一早已經出晒,基本上留學生一放假就會返鄉,所以我揀個女last day果晚就出機場,我經國泰網頁直接訂,最近2張飛我只係用asiamiles換premium econ位,行李有35都夠用,你可以參考下

醒目開學勳章

Crabtree 發表於 20-6-27 16:38

學生票要打去國泰訂,無得online買

jcy 發表於 20-6-28 11:15
學生票要打去國泰訂,無得online買

Thx

jcy 發表於 20-6-28 11:14
我只係第一次出過學生飛,學生票好處係行李多啲,日期時間只要有位可以任改,好似係一年買2/3套就可以入lo ...

Thanks for your information
‹ 上一主題|下一主題