用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Edmonds Community College
go

[美國] Edmonds Community College [複製鏈接]

勵絲介紹阿仔報讀呢間CC, 讀兩年再入U讀year 3.唔知呢間Edmonds cc 好唔好呢?
有無人可以share comments about this CC 呀?

Thanks!
   1    0    0    0

其實美國間間CC 都差不多,最重要糸這兩年GPA 要超高,就可以入到不錯的大學。你兒子也可以先列出想入那些大學,再瞭解收生標準,那麼就知道自己GPA要keep 住幾多。

回覆 Pigmama1012 的帖子

謝謝回覆。我其實唔係想阿仔入有名大學,順其自然就可以了。
我只係怕CC入面會唔會有bullying or discrimination. 唔知校風同師資點樣。阿仔又生得細粒。
最怕好似睇戲咁,上堂好似遊樂場咁!

galatea 發表於 20-2-28 21:33
勵絲介紹阿仔報讀呢間CC, 讀兩年再入U讀year 3.唔知呢間Edmonds cc 好唔好呢?
有無人可以share comments a ...

你仔本身係香港讀?幾多歲?好多Agent sale2 + 2其實唔係好多人得,除非小朋友好叻好勤力,否則要讀多成年先transfer到去Y2,我仔比麗斯sale咗去呢間,讀咗1年轉咗去加州讀好D

回覆 scso 的帖子

請問是否麗斯幫你轉去加洲?

回覆 scso 的帖子

謝謝回覆,請問轉咗去加州那一間呀?

mamichan 發表於 20-3-2 19:10
回覆 scso 的帖子

請問是否麗斯幫你轉去加洲?

我仔自己攪轉校,手續好簡單,最初咩都唔識聽佢講去咗Edmond讀類似high school課程浪費咗1年時間及金錢,其實16歲以上可直接講CC第一年啦,好多Agent sale2+2,除非特別叻特別勤力否則係唔得囉

吓! 原來2十2係咁難㗎!死啦,我係budget 阿仔讀4年㗎咋,真係唔知比唔比佢去讀好。
‹ 上一主題|下一主題