用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國學生簽證體檢一問
go

[英國] 英國學生簽證體檢一問

如題,Agent比左卓x醫療及聯x醫療,請唔是否有指定?還是有其他選擇?

了解過卓x收費450蚊
聯x收費1000蚊
分別好大

有無家長可分享下,謝謝。

回覆 SmileSmileSmile 的帖子

卓x不是$900?佢嘅confirmation email 係咁寫。

SmileSmileSmile 發表於 20-2-27 10:14
如題,Agent比左卓x醫療及聯x醫療,請唔是否有指定?還是有其他選擇?

了解過卓x收費450蚊

應該指定了這兩間,
https://www.gov.uk/government/publications/tuberculosis-test-for-a-uk-visa-clinics-in-hong-kong/tuberculosis-testing-in-hong-kong

我冇直接問過,不過agent俾我嘅資料,兩間都係$900,UMP就兩日有報告,卓健要七日。我諗住邊間近便就去邊間。

lingling06 發表於 20-2-27 11:14
回覆 SmileSmileSmile 的帖子

卓x不是$900?佢嘅confirmation email 係咁寫。

今早打電話問,會不會歲數有關,我小朋友11歲
如沒有關係,可能個女仔報錯

bbba05 發表於 20-2-27 11:28
應該指定了這兩間,
https://www.gov.uk/government/publications/tuberculosis-test-for-a-uk-visa-clini ...

謝謝。

LWTLI 發表於 20-2-27 12:47
我冇直接問過,不過agent俾我嘅資料,兩間都係$900,UMP就兩日有報告,卓健要七日。我諗住邊間近便就去邊間 ...

今早問兩間都有問左歲數後報,UMP講$1000
我小朋友11歲

舊年5月做過,卓健900,另外一間係1000。

yuyueng 發表於 20-2-27 21:27
舊年5月做過,卓健900,另外一間係1000。

謝謝。

我舊年 9月尾卓健做,收 $900,原本都係話要一星期先有報告攞,但 2-3日左右已收到 sms 話可以攞

ElainAiolia 發表於 20-2-27 23:05
我舊年 9月尾卓健做,收 $900,原本都係話要一星期先有報告攞,但 2-3日左右已收到 sms 話可以攞
...

好的,謝謝。

前日打去問, UMP $1000, 卓健 $900
但UMP只需要提供passport (正本+副本) 及1張證件相, 方便好多;  相反卓健要提供好多文件, 所以我都係選UMP

Sokou 發表於 20-5-14 12:08
前日打去問, UMP $1000, 卓健 $900
但UMP只需要提供passport (正本+副本) 及1張證件相, 方便好多;  相反卓 ...

今天剛在卓健做完$900, 一個鐘攪掂,三至四日可取報告,立即有肺片睇