用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日收到李國寶中學email要回答幾條問題 ...
go

今日收到李國寶中學email要回答幾條問題  

今日收到李國寶中學的email, 要回答幾條問題, 係吾係所有申請人都係咁?定本身入左2nd interview至要答?有無其他申請人都收到email?

nancy916 發表於 20-2-25 09:24
今日收到李國寶中學的email, 要回答幾條問題, 係吾係所有申請人都係咁?定本身入左2nd interview至要答?有無 ...
收到, 家長, 小朋友都要答
仔可以自動自覺溫書就好了。

nancy916 發表於 20-2-25 09:24
今日收到李國寶中學的email, 要回答幾條問題, 係吾係所有申請人都係咁?定本身入左2nd interview至要答?有無 ...
其實真係答你唔到, 其實都見左第一次, 照道理, 佢之前都話會2月29號出電郵通知2nd interview. 正常要選都選左先發電郵, 上次咁多人見, 唔係又要三千人答電郵再選呀?? 個人覺得唔太合理, 當然有家長打去問, 學校話全部SEND啦! 係唔係佢地先知.

如果咁樣個1ST INTERVIEW就好無意義同浪費時間.  因為我地又唔會知係咪個個都收到個電郵.

紫翹 發表於 20-2-25 10:27
其實真係答你唔到, 其實都見左第一次, 照道理, 佢之前都話會2月29號出電郵通知2nd interview. 正常要選都選 ...

有人無去first in 都收到

紫翹 發表於 20-2-25 10:27
其實真係答你唔到, 其實都見左第一次, 照道理, 佢之前都話會2月29號出電郵通知2nd interview. 正常要選都選 ...

有同感!好唔明白為可不shortlisted出來send問卷?既然已1st round面試了,又有學生的資料,跟匯基的情況不一樣。雖然,你填了回去代表你好有誠意,但是有一些學生已不是目標的情況下,何必要人個個填問卷呢?感覺只是又一再拖延時間。

回覆 LeeCC 的帖子

冇去1st interview, 今早都收到

fishballbaby 發表於 20-2-25 12:49
有同感!好唔明白為可不shortlisted出來send問卷?既然已1st round面試了,又有學生的資料,跟匯基的情況 ...

唔系真系心儀的家長都唔會花時間去填份表,所以唔會全部人都會交返去

Dadakiukiu 發表於 20-2-25 12:50

可能你遲啲收到錄取信也話唔定

luluhaha 發表於 20-2-25 14:51
可能你遲啲收到錄取信也話唔定

如果真係咁,你會點睇成件事呢?

luluhaha    發表於 20-2-25 15:39

回覆 luluhaha 的帖子

唔係呀化😅😅😅

咁即係first round interview 冇乜用😨

c.ronaldoz 發表於 20-2-25 16:59
咁即係first round interview 冇乜用😨

我覺得系學校想節省行政時間,所以所有報名者都收到email,無心讀的家長自然唔會回覆份問卷

Dadakiukiu 發表於 20-2-25 12:50

咁,你會覆問卷嗎?

估計學校應該放便自己運作所以所有申請人都收唔到Email問卷調查,估計學校已經有2nd in名單,可能只看入選名單作評估甄選。

有朋友係收電話信息提示睇Email你們有收到嗎?

Yca1112 發表於 20-2-25 17:50
有朋友係收電話信息提示睇Email你們有收到嗎?
有,所以幾時通知結果姐?

回覆 Yca1112 的帖子

电話訊息是不是人人都有?奇怪是我有收到电話訊息但没有收到email.

我都没有收到電話信息!感覺有電話提示機會大一點!

回覆 艾艾 的帖子

你未收到Email要打去問下,因為學校話今次Email人人有份收到的。

回覆 Yca1112 的帖子

我明天打去學校問下