用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有監護公司係寄宿家庭收費到做手腳
go

[英國] 有監護公司係寄宿家庭收費到做手腳 [複製鏈接]

大家小心, 有d監護公司表面上唔charge guardianship fee, 但實際係寄宿家庭收費到做手腳, 話咩緊急homestay fee, 以平時收多£20, 大拿拿2x日復活節假, 好甘

諗起就一肚火, 有冇受害者?
   1    0    0    0

回覆 MAMA_dei 的帖子

邊間? 可否公開名?

我最近都有問到一間,同你講既收費都一樣,我宜家果間收緊£4X,佢就收成£6X,成個復活節咁多晚,咁咪好貴,都估到無咁着數

MAMA_dei 發表於 20-2-21 18:52
大家小心, 有d監護公司表面上唔charge guardianship fee, 但實際係寄宿家庭收費到做手腳, 話咩緊急homestay ...

邊一間?

我見有D監護人公司真係有註明咩聖誕、復活節假期要home stay 既係要加錢,聖誕加200磅,復活加20磅一日,但佢地年費好平,大家留意番收費項目,我見有一間WH 其實寫得好清楚。

大家小心, 有d監護公司表面上唔charge guardianship fee, 但實際係寄宿家庭收費到做手腳, 話咩緊急homestay ...
點‘緊急’法?可唔可以講多D?
我用開嗰間都有呢類收費,因為每個term開始前家長要白紙黑字註明幾時要住宿,之後改就可能當緊急case。

肉隨針板上

etoile 發表於 20-2-23 07:33
點‘緊急’法?可唔可以講多D?
我用開嗰間都有呢類收費,因為每個term開始前家長要白紙黑字註明幾時要住宿 ...
我最近有留意一下其他監護人公司既收費,有一間年費好平既佢地有註明聖誕節、復活節,非half term 既home stay 係額外加20磅,監護人收8磅一日,其實睇你點睇,正常term break 唔會留英既,佢年費可以平一般大公司千六七磅一年,有D野除返開都仲平左喎!

回覆 jontop 的帖子

廢事開名,有意就pm
不過呢間無入到aegis

回覆 Jasmine36 的帖子

你用緊邊間?可否pm我?想轉公司

MAMA_dei 發表於 20-2-24 18:40
回覆 jontop 的帖子

廢事開名,有意就pm

我都怕用監護人公司太多收費,太商業化,所以我唔用監護人公司自己搵無咁多麻煩及額外收費
‹ 上一主題|下一主題