用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 監護人公司坐地起價!?
go

[英國] 監護人公司坐地起價!?

今個easter返唔到黎,我個監護人要求比多£360先留得。。。
焗住一定要俾
我打算報個course俾小朋友讀
我最唔鍾意人趁火打劫,大家用緊嘅係唔係都係咁

醒目開學勳章

回覆樓主:

唔知係米同你一間,收費係一樣。初初我睇唔明以為唔係佢地監護人公司先會收,今日fb 已見到有人嘈,原來除左參加個course/home stay, 都係要收多360gpb! 我都唔明點解要收!初初比個費用係一年計!依家又話要收費!今晚agent係fb講detail, 佢都暗示話唔應該收費,仲話有幾間有良心監護人公司都冇收。但唔係我果間!聽下今晚佢點講先。

請問可唔可以透露係邊間?

醒目開學勳章

candy_媽媽 發表於 20-2-18 16:38
今個easter返唔到黎,我個監護人要求比多£360先留得。。。
焗住一定要俾

監護人有解釋£360的收費明目是什麼嗎?

回覆 kit2004 的帖子

我都有睇果個post
係唔係睇今晚live?

考慮轉唔轉用其他唔收additonal charge的agent

candy_媽媽 發表於 20-2-18 16:38
焗住一定要俾

Me too ,無論到寄宿家庭、Easter camp,定選擇留校,一律要收£360

醒目開學勳章

candy_媽媽 發表於 20-2-18 17:50
回覆 kit2004 的帖子

我都有睇果個post

今晚9:30pm

不過我揾到佢地本介簡, 原來真係有要額外收費,但就冇寫幾錢,如果你都有果本野你望下最後果頁。

醒目開學勳章

rainbowwall 發表於 20-2-18 18:06
Me too ,無論到寄宿家庭、Easter camp,定選擇留校,一律要收£360

留校都要?

kit2004 發表於 20-2-18 18:18
留校都要?

喺,留校都要,我睇咗本嘢原本真喺要收,但Easter喺寫住收£300,依家要收£360,不過個問題喺今次真喺特別情況,點解吾可以酌情處理呢

回覆樓主:

咁樣,失哂預算

上兩年我囝囝係easter都有留低係英國喎, 都係一樣要收錢 (我用果間係aegis的), 我又唔覺得係咩趁火打劫呀, 都係買個安心, 有咩事囝囝都可以搵人幫手嘛

回覆樓主:

比左年費後,每次住都要比錢。無理由因疫情令港生留英而額外收錢,筆錢唔細,唔係好公平。

上年我個仔都留左係英國,因爲要考試,所以聖誕同復活節都留低,我地監護人公司都有收我地錢,有無留意到合約裏面有無提過要收費?第一次收費果陣我都有d突然,但係原來合約不嬲寫假期要收費 今個假期有無d咩節目比個仔做下無咁悶?

我兒今年九月才去升學,我個監護人公司都寫明如果主要假期留低,例如聖誔、復活節、暑假都要加錢,唔係坐地起價喎!

我的監護人公司Easter沒有額外收費, 我想要睇下你join什麼package, 有的公司較平的package長假期要額外收費啊!

Easter 系咪幾乎回港無望?我監護人公司未問我留唔留低呀,而家岩岩仲起host family度,其實復活節成3個星期,真系好長啊,果度住宿費都成萬。大家要加錢既系咩監護人公司?少許提示可以嗎?

回覆 yuyueng 的帖子

我真係寧願幫佢報anglo個easter course 9000幾蚊包埋全個easter嘅監護人
讀個couse又係萬幾
唔讀又係萬幾
點解唔讀

我監護人冇additional charge

回覆 lovercat 的帖子

邊間?可否pm