用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想囡囡放膽d講英文
樓主: Alicham
go

想囡囡放膽d講英文

b3410 發表於 20-3-2 19:17
睇書,睇video,聽故事(audio book)佢哋每日聽audiobook 入睡
細個train 英文,所以聽英文書。依家 ...

真係一樣!
咁佢中文係咪都唔講?

IloveJJ 發表於 20-3-3 09:55
真係一樣!
咁佢中文係咪都唔講?
女就睇心情,心情好就講好多,心情唔好就一句都冇。仔就中文更加講唔到,細個問咩都一句“唔識”,“唔知”,原來係唔識點樣講出來。之後開始寫文章,我發現原來佢文字表達能力好好多,自己寫的劇本,人物對白非常風趣,佢自己一定唔識講

b3410 發表於 20-3-3 10:17
女就睇心情,心情好就講好多,心情唔好就一句都冇。仔就中文更加講唔到,細個問咩都一句“唔識”,“唔知” ...

我仔都係寫既表達好過講,但中文既,佢都講,英文就盡量唔講囉!

damn 發表於 20-3-1 17:04
1:1 的!老師港大教英文的,佢堅持唔會網上教,話因為細嘅小朋友一定要見面互動喎。
...

Delete

aaa_m 發表於 20-2-18 12:35
我呢排有上hellokiddo既online英文班,主要同老師一齊創作無字故仔書,小朋友上左2堂,而家講多左少少英文 ...

幾錢一堂

cherryyuu 發表於 20-3-23 12:42
幾錢一堂

佢有2個package,一個千6,另一個千8,兩個都係總共10堂

aaa_m 發表於 20-3-23 15:18
佢有2個package,一個千6,另一個千8,兩個都係總共10堂

咁有咩分別

aaa_m 發表於 20-3-23 16:43
咁有咩分別

貴d 果個package 每堂講過果本書會印出黎寄返俾你,平d果個就冇書

AMAZING TALKER 好平,你睇睇

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊