用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教Victoria College Belfast的同學
go

[英國] 請教Victoria College Belfast的同學

小囡將於2020年9月入讀Victoria Year 9, 請問有冇同學仔媽媽可以賜教, 萬分感激。

Hi, 我女這Victoria 讀緊Y11, 上個暑假去,大家可以交流一下。

回覆 JPWCHa 的帖子

請問阿女係香港係咪讀完F3 過去? 一去到係咪讀GCSE容易適應嗎? 假期學校有冇安排機場接送?阿女自己轉機返香港or 用airline UM service? 我考慮緊幫阿女報名, 但又怕轉機麻煩.

亞女去到是讀GCSE,開學前選科,佢還可以,假期前後學校會安排機場接送,BA沒有UM服務,佢自己轉機,不過第一次佢係跟其他同校同學仔一齊坐飛,基本上大家都係這些時間回校(emoji)

JPWCHa 發表於 20-2-14 21:54
亞女去到是讀GCSE,開學前選科,佢還可以,假期前後學校會安排機場接送,BA沒有UM服務,佢自己轉機,不過第 ...

準備緊為小女申請,想請教一下
學校多唔多HK 人? 小朋友啱啱去時有冇遇到特別難題?
諗緊中一or 中二過去,北愛Year 8 係中一?
星期六/日學校活動會係做乜?
唔好意思,因啱啱開始睇資料,自己又未去過北愛,好多野唔識
麻煩各位

nisha 發表於 20-3-8 01:46
準備緊為小女申請,想請教一下
學校多唔多HK 人? 小朋友啱啱去時有冇遇到特別難題?
諗緊中一or 中二過去 ...

請問你搵哪間申請? 依家還可以申請今年9月入學嗎?

pc39 發表於 20-3-9 11:15
請問你搵哪間申請? 依家還可以申請今年9月入學嗎?

可能明年