用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 DELETED
go

DELETED

DELETED

問過住觀塘朋友,聖匠啦!學術和環境取勝

DELETED

回覆樓主:

我女本身都有聖匠am同靈糧am 收左,我都好爭扎,因聖匠之後可以返全日,靈糧就要請工人,但靈糧排名高好多,所以都係揀左靈糧,雖然我都好中意聖匠

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

DELETED

我仔上年讀平田N班, K1 收返但我冇繼續讀, 同佢轉咗校. 新校長係喺我仔讀緊期間換, 眼見換咗校長後多咗好多人事調動, 啲老師忙過以前好多, 又架空咗個副校長, 唔知新校長係咪真係好過之前嗰個. 但如果你鍾意偏深課程, 平田救世軍未必啱你心意. 課程好淺, 主要都係俾小朋友學規矩同自理, 學術冇咩學到 (都係學 1-10, 簡單形狀同顏色, 呢啲如果家長平時會喺屋企教小朋友的話2歳基本上已經識晒). 另外佢都幾多簡單校外活動, 喺返學時間會帶小朋友外出, 唱賀年歌, 聖誕歌 (學校門口), 或者喺附近球場跳舞等 (5-15分鐘不等), 當然如果我唔使返工又住喺附近, 可以經常參加就冇所謂, 但要返工, 去唔到, 個仔見到同學仔有啲唔使返工嘅父母或公公婆婆去睇, 但自己冇, 始終小朋友會覺得失望, 呢樣睇返你自己點樣安排或者介唔介意經常 miss 咗小朋友學校活動 (無理由為咗小朋友5分鐘嘅表演而向公司請假). 但如果你係鍾意俾小朋友多演出機會, 咁呢樣就做得唔錯嘅.

DELETED